Στα φετινά βραβεία Όσκαρ, ο σερ Άντονι Χόπκινς με τον «Πατέρα» έγραψε ιστορία στα Όσκαρ ως ο γηραιότερος ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού στην ιστορία του θεσμού -ένα ρεκόρ που ο Κλιντ Ίστγουντ ελπίζει να σπάσει σύντομα.

Ο Ίστγουντ, στα 91 του, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε μία νέα ταινία, με τίτλο Cry Macho. Πρόκειται για την ταινία που θα μπορούσε να φέρει τον θρύλο του Χόλιγουντ πίσω στα Όσκαρ, για πρώτη φορά μετά το Million Dollar Baby του 2005.

Ο Ίστγουντ είναι τέσσερις φορές βραβευμένος με Όσκαρ. Προτάθηκε τελευταία φορά το 2015 ως παραγωγός του American Sniper. Πριν από αυτό, ήταν δύο φορές υποψήφιος το 2007 για την ταινία «Γράμματα από τον Iwo Jima». Βέβαια δεν έχει κερδίσει ποτέ Όσκαρ ηθοποιίας, παρά τις δύο υποψηφιότητες.

Cry Macho | Official Site

Αν λοιπόν το Cry Macho καταφέρει να εντυπωσιάσει πράγματι την Ακαδημία, ο Κλιντ Ίστγουντ μπορεί να γίνει ο γηραιότερος υποψήφιος, σε οποιαδήποτε κατηγορία στην ιστορία των Όσκαρ. στο συναισθηματικό του τρέιλερ και «ξυπνήσει» διάφορα συναισθήματα στα μέλη της ακαδημίας. Θα μπορούσε επίσης να χαρακτηριστεί ως ο γηραιότερος υποψήφιος Καλύτερης Σκηνοθεσίας, ξεπερνώντας τον Τζον Χιούστον.

Ο Ίστγουντ είναι ήδη ο γηραιότερος νικητής του Όσκαρ Καλύτερου Σκηνοθέτη στην ιστορία, χάρη στη νίκη του με το Million Dollar Baby το 2005. Ήταν 74 ετών τότε.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους και ταυτόχρονα στην πλατφόρμα HBO Max στις 17 Σεπτεμβρίου. Ο Ίστγουντ υποδύεται έναν ξεπεσμένο καουμπόι του rodeo, ο οποίος έχει αναλάβει να βοηθήσει έναν παλιό του φίλο, να «ξελασπώσει» τον γιο του από κάποια προβλήματα που δημιούργησε στο Μεξικό. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα, που έγραψε ο Ν. Ρίτσαρντ Νας το 1975.

Το τρέιλερ της ταινίας είναι σίγουρα πολλά υποσχόμενο. Θα μπορέσει όμως να τον κάνει τον γηραιότερο ηθοποιό που θα λάβει Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού;