Τα συνεχόμενα «φάουλ» από την πλευρά της Τουρκίας δημιουργούν εκνευρισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το περιστατικό με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν άνοιξε τα… μάτια των Ευρωπαίων που άρχισαν να βλέπουν πιο καθαρά τη συμπεριφορά των Τούρκων και ζητούν να παρθούν πιο αυστηρά μέτρα.

Σήμερα ήταν η σειρά του Γάλλου υπουργού Ευρωπαϊκών υποθέσεων, Κλεμέν Μπον, να χαρακτηρίσει «προσβολή» τη μεταχείριση της γειτονικής χώρας προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και μάλιστα εξέφρασε την άποψη πως η τουρκική ηγεσία σκόπιμα αγνόησε την επικεφαλής της Κομισιόν κατά την πρόσφατη συνάντησή της με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο δίκτυο RTL, ο Γάλλος υπουργός υποστήριξε πως «η Τουρκία έστησε παγίδα» στην επικεφαλής της Κομισιόν, σημειώνοντας πως επρόκειτο για εσκεμμένη τουρκική κίνηση, η οποία δεν θα έπρεπε να προκαλεί ενοχές μεταξύ των Ευρωπαίων.

«Ήταν ένα είδος παγίδας» υπογράμμισε ο Κλεμέν Μπον.

Στη συνέχεια, ο Γάλλος υπουργός ανέφερε πως υπάρχει «ένα πραγματικό πρόβλημα με έλλειψη σεβασμού για τη δημοκρατία και ένα αυταρχικό ρεύμα στην Τουρκία που θα έπρεπε να ωθήσει τους Ευρωπαίους να είναι πολύ σταθεροί απέναντι στην Άγκυρα», σχολιάζοντας τον χαρακτηρισμό «δικτάτορας» του Ιταλού πρωθυπουργού προς τον Ταγίπ Ερντογάν

Ωστόσο, «στο μέλλον, θα ήταν καλό αν υπήρχε μία και μόνη προεδρία της ευρωπαϊκής διοίκησης» παραδέχθηκε ο κ. Μπον, προσθέτοντας ότι «χρειαζόμαστε ισχυρότερα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα».

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.