Έχει αποδείξει πως δεν φοβάται να εκφράσει τη γνώμη της. Η Κλέλια Ρένεση κατά καιρούς έχει δημοσιεύσει κριτικές απέναντι σε πολιτικές αποφάσεις και πολλά σοβαρά κοινωνικά ζητήματα. Ο καυστικός της λόγος δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο το έγκλημα που αρχίζει σιγά σιγά να αποκαλύπτεται απέναντι στις γυναίκες.

Μετά την καταγγελία 19χρονης για κακοποίησή της από τον ίδιο της τον πατέρα, αλλά και από έναν αστυνομικό εν ενεργεία, η ηθοποιός με βήμα τα social media, εξέφρασε τη στήριξή της σε όλες τις γυναίκες. Στο caption δίπλα από μία φωτογραφία στην οποία κρατά αγκαλιά την μονάκριβη κόρη της, όταν εκείνη ήταν νεογέννητο, έγραψε:

«Πριν 2 χρόνια ακριβώς, κρατούσα την 2 μηνών κόρη μου γυμνούλα, ακριβώς όπως την γέννησα και όπως γενν’ηθηκα και εγώ. Την προετοίμαζα να μπει πρώτη φορά στην αγκαλιά της θάλασσας και να μάθει να θεραπεύεται από αυτήν. Γυμνές και οι δυο σε χορό με τα κύματα. Όπως στην κοιλιά της μάνας μας.

Όσα αίσχη και να γίνουν, όσο και αν η πατριαρχική κοινωνία αρρωσταίνει τις κόρες μας, τόση και περισσότερη κόντρα θα υψώνουμε εμείς . Για τις αδελφές μας, τις κόρες μας, για τα θηλυκά όλου του κόσμου.