Κλάδο ελαίας προς τον γιο του πρίγκιπα Χάρι και την σύζυγό του σκέφτεται να τείνει ο βασιλιάς Κάρολος καλώντας τους στο κάστρο Μπαλμόραλ αυτό το καλοκαίρι, σε μια προσπάθεια να δει τα εγγόνια του.

Ο καρκινοπαθής μονάρχης έχει δει τον πρίγκιπα Άρτσι, τον γιο της Μέγκαν και του Χάρι, ο οποίος γίνεται 5 ετών τον επόμενο μήνα, σε ελάχιστες μόνο περιπτώσεις ενώ την πριγκίπισσα Λίλιμπετ μόνο μία φορά από κοντά.

Ωστόσο, σύμφωνα με φήμες, αυτό φαίνεται πως θα αλλάξει καθώς ο 75χρονος Κάρολος σκέφτεται να προσκαλέσει τους Σάσεξ στο αγαπημένο καταφύγιο της βασιλικής οικογένειας. Υπενθυμίζεται πως ο μονάρχης καταφεύγει κάθε χρόνο στην εξοχή της Σκωτίας όπου τον συνοδεύουν μέλη της οικογένειας – από τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον – η οποία δίνει τη δική της μάχη με τον καρκίνο – μέχρι τα δικά του αδέρφια.

Γιατί άλλαξε γνώμη τώρα ο βασιλιάς Κάρολος

Τώρα όμως, μια πηγή δήλωσε στο Page Six: «Μπορώ να φανταστώ τον Κάρολο να θέλει απεγνωσμένα να δει τα εγγόνια του και να απλώνει αυτό το κλαδί ελιάς στη Μέγκαν και τον Χάρι. Ίσως έχει αποφασίσει πως η ζωή είναι απλά πολύ μικρή. Και το Μπαλμόραλ είναι πραγματικά το τέλειο, ξεκούραστο μέρος για μια επανένωση. Αν όντως απευθύνει πρόσκληση, τότε ο Χάρι και η Μέγκαν θα πρέπει σίγουρα να την αποδεχτούν».

Η γνωριμία του Καρόλου με την εγγονή του Λίλιμπετ

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει δει την εγγονή του, πριγκίπισσα Λίλιμπετ μόνο μία φορά κι αυτή ήταν κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ τον Ιούνιο του 2022. Τότε μια βασιλική πηγή είχε περιγράψει τη συνάντηση ως «φανταστική» και «πολύ συναισθηματική».

«Ήταν μια φανταστική επίσκεψη και φυσικά, ο βασιλιάς χάρηκε πολύ που είδε τον εγγονό του και γνώρισε για πρώτη φορά την εγγονή του» είχε δηλώσει τότε η πηγή.

Ο πρίγκιπας Χάρι από την πλευρά του φαίνεται επίσης πως επιθυμεί διακαώς να συμφιλιωθεί με τον πατέρα του, παρά το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια πολυδιαφημισμένη οικογενειακή διένεξη.

Μάλιστα, ο δούκας του Σάσεξ διένυσε περισσότερα από 5.000 μίλια από το σπίτι του στην Καλιφόρνια για να δει τον Κάρολο από κοντά όταν έγινε η ανακοίνωση για τη διάγνωση του βασιλιά με καρκίνο.

Μαύρη πέτρα έχει ρίξει πίσω της η Μέγκαν Μαρκλ

Η Μέγκαν εν τω μεταξύ, έχει να επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο αρκετό καιρό. Η τελευταία της επίσκεψη ήταν στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο του 2022, αλλά έκτοτε δεν έχει πατήσει το πόδι της στην πατρίδα του συζύγου της, ούτε καν στη στέψη του βασιλιά Καρόλου.