Η «Κιβωτός του Κόσμου» συνεχίζει να ελέγχεται, με τα οικονομικά πεπραγμένα του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας να βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των ερευνών.

Οι αποκαλύψεις έχουν φέρει στο φως πράξεις και κινήσεις, που βρίσκονται σε αντίθετη πλευρά με την εικόνα της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δεν υπήρχε καμία εκμετάλλευση των ακινήτων που είχαν περιέλθει στην ιδιοκτησία της «Κιβωτού» από δωρεές, αν και κάποια θα μπορούσαν να αποφέρουν σημαντικά έσοδα.

Κεντρικό συμπέρασμα της Αρχής φαίνεται πως είναι ότι η τραπεζική θυρίδα που κινούσε η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή λειτουργούσε ως «αποθήκη» μαύρου χρήματος, για προσωπικούς σκοπούς.

Αν και η θυρίδα ήταν στο όνομα της «Κιβωτού», κανείς δεν γνώριζε το περιεχόμενό της. Έτσι ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα τοποθετούσαν εκεί τα χρήματα και ανάλογα με το αν υπήρχε ανάγκη, τα τοποθετούσαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος παράλληλα, δέχεται οχλήσεις από ανθρώπους που είχαν βάλει ως συνδικαιούχους σε τραπεζικούς λογαριασμούς τα μέλη της «Κιβωτού», προκειμένου να λαμβάνουν από εκεί ποσά. Λόγω της έρευνας, οι λογαριασμοί αυτοί έχουν «σφραγιστεί» και αναζητείται λύση για να μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους οι κύριοι δικαιούχοι.

Κιβωτός του Κόσμου: Μετά μανίας κυνηγούσαν τις κηδείες οι άνθρωποι της οργάνωσης

Ένα άλλο στοιχείο που αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με το Mega, δίνει μία εικόνα για το πως η δομή μάζευε χρήματα από δωρεές.

Σε κάθε κηδεία που γινόταν στην Αθήνα, υπήρχε «κουτί» για δωρεές υπέρ ιδρυμάτων. Από αυτά τα 5 ήταν της «Κιβωτού του Κόσμου», γιατί ήταν δημοφιλής η δομή.

Κατά μέσο όρο σε κάθε «κουτί» συγκεντρώνονταν 300 ευρώ, και το ποσό ήταν μεγαλύτερο εάν ο νεκρός ήταν κάποιος καλλιτέχνης ή άλλο γνωστό πρόσωπο, υπολογίζοντας πως στην «Κιβωτό του Κόσμου» κατέληγαν από κηδείες καθημερινά 1.500 ευρώ κατά μέσο όρο.

Επισημαίνεται πως δεν δίνονταν αποδείξεις για αυτές τις δωρεές αυτές και πως μερικές φορές έγραφαν το όνομα του δωρητή και το ποσό στον φάκελο με τα χρήματα που ρίχνονταν στο κουτί.

Κιβωτός του Κόσμου: Χάριζαν ρούχα στη ΜΚΟ κι εκείνοι τα πουλούσαν σε έμπορους

Σύμφωνα με πληροφορίες σε ένα μικρό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας φαίνεται να κατέληγαν πολλές από τις δωρεές πολιτών για τα παιδιά της «Κιβωτού», με το κατάστημα ρούχων να μην είναι σε μεγάλη απόσταση από τα δύο κτίρια που διατηρούσε η δομή στην ευρύτερη περιοχή.

Στελέχη της δομής μεταπωλούσαν τα ρούχα των δωρεών των πολιτών που προορίζονταν για τα παιδιά και μάλιστα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα πουλούσαν μέσα σε κούτες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως κάθε κούτα με ρούχα ανάλογα με το περιεχόμενο κοστολογούνταν από 1.000 μέχρι 1.500 ευρώ, με τα χρήματα να καταλήγουν στις τσέπες συγκεκριμένων προσώπων και όχι φυσικά στα ταμεία της ΜΚΟ.

Κιβωτός του Κόσμου: Κι άλλος ανήλικος καταγγέλλει ασέλγεια

Στο μεταξύ, μετά την καταγγελία του 19χρονου, νέα καταγγελία για ασέλγεια βλέπει το φως της δημοσιότητας με θύμα πάλι έναν ανήλικο.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ένας ανήλικος από τη δομή του Βόλου, ο οποίος κλήθηκε μυστικά να καταθέσει, κατήγγειλε στις αρμόδιες αρχές της Αθήνας, ότι ηγετικό στέλεχος της δομής του, προέβη σε ασελγείς πράξεις.

Η κατάθεση διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος θα ερευνήσει αν ισχύουν όσα καταγγέλλει ο ανήλικος. Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη καταγγελία έχει γίνει λόγος και από τον 19χρονο, που κατήγγειλε πρώτος.

Ο 19χρονος είχε αναφέρει για τον ανήλικο, εκτός από τη δική του κακοποίηση και έτσι αναζητήθηκε ο ανήλικος από τις αρμόδιες αρχές. Μόλις τα στελέχη της αστυνομίας τον εντόπισαν ταξίδεψαν από την Αθήνα στον Βόλο, τον βρήκαν και του πήραν κατάθεση υπό άκρα μυστικότητα.

Διαβάστε ακόμη: