Στα τέλη Μαΐου αναμένεται να κληθεί σε απολογία ο πατέρας Αντώνιος, ιδρυτής της δομής «Κιβωτός του Κόσμου», εις βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου.

Μεγάλο είναι το παρασκήνιο, προκειμένου η απολογία του πατρός Αντωνίου να μην «πέσει» επάνω στις εκλογές, καθώς ακόμη και μετά την 21η Μαΐου, οι επόμενες ημέρες θα έχουν ένα «βαρύ» πολιτικό πρόγραμμα με τις διερευνητικές εντολές, τον ορισμό υπηρεσιακού Πρωθυπουργού και την εκ νέου «διάλυση» της Βουλής σε περίπτωση που δεν υπάρξει κυβέρνηση και την εκ νέου προκήρυξη για τον β’ γύρο των εκλογών.

Ο Ανδρέας Καραγιάννης από το ekklisiaonline.gr ανέφερε ότι το παράδοξο με την υπόθεση της «Κιβωτού» είναι πως για πρώτη φορά, εκκλησιαστικά, υπάρχουν συνεχόμενες παραιτήσεις ανθρώπων που συνιστούν τα εκκλησιαστικά όργανα, καθώς δε θέλουν να τεθούν ως ανακριτές στην υπόθεση, μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα».

Η εκκλησία έχει ταχθεί στο πλευρό του πατρός Αντωνίου και τα πρόσωπα που διορίζει η Ιερά Σύνοδος ώστε να ανακρίνουν συμπληρωματικά και παράλληλα με την ελληνική δικαιοσύνη τον ιδρυτή της «Κιβωτού», παραιτούνται, αρνούμενοι να υποστηρίξουν την κατηγορία εις βάρος του ιερέα.

Διαβάστε ακόμη: