Ντοκουμέντα με τη Πενγκ Σουάι

Όλο και περισσότερο εντείνεται η διεθνής ανησυχία για την τύχη της κορυφαίας Κινέζας τενίστριας Σουάι Πενγκ, η οποία παραμένει άφαντη μετά την απήχηση που είχαν οι καταγγελίες της ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης από κορυφαίο αξιωματούχο του Κομμουνιστικού Κόμματος. Η 35χρονη αθλήτρια, μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες αθλήτριες της Κίνας, κατηγόρησε τον πρώην Αντιπρόεδρο Ζανγκ Γκαολί, ότι την εξανάγκασε σε σεξουαλική πράξη.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε σήμερα, Κυριακή από τη Global Times (την επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος) φέρεται να εμφανίζει την Πενγκ «στην τελετή έναρξης του τελικού εφηβικού πρωταθλήματος» (του Fila Kids Junior Tennis Challenger Finals).

Πρόκειται για το τρίτο βίντεο που δημοσιεύεται στον ίδιο λογαριασμό στο Twitter, με τα δύο προηγούμενα να δείχνουν την Πενγκ σε δείπνο με τον προπονητή και φίλους. Σύμφωνα με το Reuters, φωτογραφίες της παίκτριες δημοσίευσαν και οι διοργανωτές του τουρνουά στην επίσημη σελίδα στο WeChat.

Πιθανή η απόκλιση της Κίνας από αγώνες μέχρι να βρεθεί η αγνοούμενη τενίστριαΔεν πείθουν τους ειδικούς τα βίντεο

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Ένωσης Αντισφαίρισης Γυναικών (WTA) ανέφερε πως τα βίντεο αυτά αποτελούν «ανεπαρκείς» αποδείξεις για την ασφάλεια της Πενγκ και κάθε άλλο παρά καθησυχάζουν την ανησυχία της διεθνούς κοινότητας.

Όπως, άλλωστε, ανέφερε χθες, Σάββατο ο επικεφαλής της WTA, Στιβ Σάιμον, από τα δύο προηγούμενα κλιπ δεν καθίσταται σαφές αν η τενίστρια είναι ελεύθερη και σε θέση να αποφασίζει και να δρα με τη βούλησή της, χωρίς εκβιασμό ή εξωτερική παρέμβαση. Το διεθνές σώμα απείλησε να αφαιρέσει τουρνουά από την Κίνα, στην περίπτωση που δεν δοθούν επαρκείς αποδείξεις για την ασφάλειά της.

Η ανάρτηση της Πενγκ Σουάι

Στις 2 Νοεμβρίου η Πενγκ Σουάι έκανε μία μακροσκελή ανάρτηση, στην οποία ανέφερε ότι ο Ζανγκ Γκαολί την είχε αναγκάσει να κάνει σεξ μαζί της. Η ανάρτηση διαγράφηκε έπειτα από περίπου μισή ώρα από το Weibo, ενώ όλες οι αναζητήσεις για αυτή, αλλά και τη λέξη «τένις» μπλοκαρίστηκαν.

Η 35χρονη έγραψε ότι είχε σχέση με διαλείμματα με τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κίνας, κάτι που κράτησε περίπου μία δεκαετία. Πριν από τρία χρόνια ο 75χρονος σήμερα Ζανγκ Γκαολί την κάλεσε να παίξει τένις με τον ίδιο και τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με την τενίστρια, ο πολιτικός τη ανάγκασε να κάνει σεξ μαζί του, ενώ η σύζυγός του φυλούσε την πόρτα κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

«Ποτέ δεν συναίνεσα εκείνο το απόγευμα, έκλαιγα διαρκώς», έγραψε.