Μια ακόμα σπουδαία ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε στην τοποθεσία  Τσουαντόνγκ, στην επαρχία Γκουιτσόου νοτιοδυτικά της Κίνας. Επιστήμονες κατάφεραν να εντοπίσουν ένα αξιοσημείωτο μέγεθος από τεχνουργήματα κατασκευασμένα με πρώτο υλικό την πέτρα αλλά και τα κέρατα ζώων υποδεικνύοντας την ύπαρξη ανθρώπινης δραστηριότητας πριν από 55,000 χρόνια.

Η εν λόγω τοποθεσία εντοπίστηκε για πρώτη κιόλας φορά στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και οι υπολογισμοί των ειδικών την τοποθετούν στο τέλος της μέσης και της ύστερης παλαιολιθικής περιόδου, όπως και στη Νεολιθική εποχή.

Μετά από εργασίες που διήρκησαν μια ολόκληρη διετία, οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν χιλιάδες οστά από ζώα, όπως και θραύσματα από σκεύη φτιαγμένα από πηλό, αλλά και πάνω από δύο χιλιάδες αντικείμενα με βάση τους τα κόκκαλα ή τα κέρατα.

Στο πλαίσιο αυτών των ανασκαφών, διανοίχθηκαν τρεις στον αριθμό τάφοι με χρονολογία που αγγίζει πάνω από 10.000 χρόνια, οι οποίοι οδήγησαν σε ανακάλυψη ανθρωπίνων οστών, αλλά και ενός αγκιστριού φτιαγμένου από κόκκαλο.

Στις δύο προηγούμενες ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν από το 1978, είχαν ανακαλυφθεί χιλιάδες πέτρινα κομμάτια, απολιθώματα από ζώα και ανθρώπους ακόμα και οστά ενός πλήρους ανθρώπινου κρανίου.

Διαβάστε ακόμη: