Στην ομιλία της στη ζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, η Φώφη Γεννηματά άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Σήμερα ο πολίτης βλέπει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ στάθηκε αδύναμη και ανίκανη να περιορίσει την ένταση, να καθυστερήσει και να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Αδύναμη κι ανίκανη να ενισχύσει το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του. Να προστατέψει ιδιαίτερα τη Βόρεια Ελλάδα, λόγω των χερσαίων συνόρων. Αδύναμη κι ανίκανη να στηρίξει εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Να στηρίξει το λιανεμπόριο και την εστίαση. Να προλάβει λουκέτα και απολύσεις. Να σταματήσει τους πλειστηριασμούς Α’ κατοικίας. Να πάρει αποτελεσματικά μέτρα έτσι ώστε να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία» επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση.

Μίλησε για ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το αύριο τα οποία ενισχύονται και αυτό αποτελεί προμήνυμα απειλής για το μέλλον της χώρας και το πολιτικό σύστημα.

Ο Προϋπολογισμός της Κυβέρνησης αποτυπώνει και υπηρετεί τη συντηρητική οικονομική πολιτική της. Είναι κοινωνικά άδικος και στην ουσία αντιαναπτυξιακός.

«Η ΝΔ άφησε τις Τράπεζες ασύδοτες να κάνουν ό,τι θέλουν, με αποτέλεσμα η ρευστότητα στην αγορά να κατευθυνθεί κυρίως στις μεγάλες επιχειρήσεις. Ένα εκατομμύριο μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν το 88% των εργαζόμενων πήραν 1,3 δις ευρώ. 300 μεγάλες επιχειρήσεις που απασχολούν το 12% των εργαζομένων πήραν 3,7 δις ευρώ. Τι άλλο σχόλιο χρειάζεται να κάνουμε. Όλα για τους μεγάλους και ισχυρούς. Οι Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις στον Καιάδα. Πρώτα η εστίαση , τώρα το λιανεμπόριο. Κυριολεκτικά ο θάνατος του εμποράκου.» τόνισε η Φώφη Γεννηματά εκφράζοντας την πρόθεση του ΚΙΝΑΛ να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό.