Φορώντας ένα γυαλιστερό δερμάτινο μπουφάν και γυαλιά ηλίου ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν πρωταγωνίστησε σε ένα… χολιγουντιανών διαστάσεων βίντεο για τις ανάγκες της πρόσφατης εκτόξευσης πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ.

Υπό τον Κιμ, η Βόρεια Κορέα προσπαθεί να «ανανεώσει» τα κρατικά μέσα ενημέρωσης με ψηφιακή τεχνολογία, αναζητώντας πιο σύγχρονους τρόπους για να μεταδώσει το μήνυμα υπεροχής.

Η Πιονγκγιάνγκ πραγματοποίησε χθες ίσως τη μεγαλύτερη διηπειρωτική δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, σύμφωνα με τον στρατό της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, σηματοδοτώντας ένα δραματικό τέλος σε ένα μορατόριουμ που επέβαλε μόνη της σε ό,τι αφορά τις δοκιμές μεγάλου βεληνεκούς.

Στο πλαίσιο αυτό, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ένα βίντεο με εντυπωσιακά εφέ, το οποίο έγινε viral, καθώς πολλά ξένα ΜΜΕ το συνέκριναν με την ταινία «Top Gun», ενώ άλλοι έκαναν λόγο για αντιγραφή του ήρωα της Νοτιοκορεατικής K-pop «Gangnam Style».

Ο Κιμ, πλαισιωμένος από ένστολους στρατιωτικούς, εμφανίζεται σε αργή κίνηση να περπατά και να κοιτά το ρολόι του, καθώς οι πόρτες του υπόστεγου ανοίγουν αργά για να αποκαλύψουν τον τεράστιο πύραυλο.

Το soundtrack επιταχύνεται καθώς οι εικόνες αλλάζουν μεταξύ του Κιμ και των αξιωματικών, προτού ο Βορειοκορεάτης ηγέτης βγάλει επιδεικτικά τα γυαλιά ηλίου του, δίνοντας σήμα να ξεκινήσει ο πύραυλος.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε την εντολή και επέβλεψε προσωπικά την πυραυλική δοκιμή, υπογραμμίζει το KCNA. “Η εμφάνιση του νέου στρατηγικού όπλου”, υποστήριξε ο βορειοκορεάτης ηγέτης, “θα κάνει όλον τον κόσμο να συνειδητοποιήσει την ισχύ των ενόπλων δυνάμεών μας, για ακόμη μια φορά”.

Η πυραυλική δοκιμή καταδικάστηκε από τους ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

Φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το KCNA έδειχναν έναν τεράστιο πύραυλο, μαύρου χρώματος με λευκή κεφαλή, να υψώνεται στον ουρανό αφήνοντας πίσω του μία πύρινη ουρά.