Σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στους «8»του Champions League απέκτησε η Μπορούσια Ντόρτμουντ μετά την εκτός έδρας νίκη της επί της Σεβίλλης με 3-2. Η επίθεση των Βεστφαλών, κυρίως λόγω του Χάαλαντ «πετάει φωτιές», αμυντικά όμως δεν εμπνέει σιγουριά και αυτό φάνηκε σε ένα ακόμα παιχνίδι.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, που προηγήθηκαν στην πρώτη τους επιθετική προσπάθεια στο 7’. Ο Σούσο προσποιήθηκε εκτός περιοχής και σούταρε, με τη μπάλα να βρίσκει στον Χούμελς και να καταλήγει στα δίχτυα του Χιτς.

Παρ’ όλα αυτά, οι Βεστφαλοί έκαναν… πράματα και θάματα μέχρι το 45’! Στο 19’, ο Νταχούντ έφερε το ματς στα ίσα με εκπληκτικό μακρινό σουτ, με τον Έρλινγκ Χάλαντ να αναλαμβάνει δράση στην συνέχεια.

Πρώτα έκανε την ανατροπή στο 27’ μετά από τρομερή επέλαση και 1-2 με τον Σάντσο, ενώ στο 43’ ο Νορβηγός ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1. Ο Ρόις έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρου και τροφοδότησε τον νεαρό φορ την κατάλληλη στιγμή, με τον Χάλαντ να σκοράρει με «γλυκό» πλασέ. Στο 34’ δε, είχε… κεραυνοβολήσει την εστία των Ισπανών, αναγκάζοντας τον Μπουνού σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Η λύση δόθηκε εντέλει από τα στημένα. Ο Ροντρίγκεθ είχε δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 74’, ενώ ακόμη μία εκτέλεση του Ισπανού δέκα λεπτά αργότερα έφερε το 3-2 με κοντινή προβολή του Ντε Γιονγκ.

Σεβίλλη (Γ. Λοπετέγκι): Μπουνού, Νάβας, Κουντέ, Κάρλος, Εσκουδέρο, Χορδάν (72’ Ροντρίγκεθ), Ράκιτιτς (46’ Γκουντέλι), Φερνάντο, Σούσο (60’ Ντε Γιονγκ), Γκόμες (60’ Τόρες), Εν Νεσίρι (60’ Μουνίρ).

Ντόρτμουντ (Ε. Τέρζιτς): Χιτς, Μόρεϊ, Χούμελς, Ακάντζι, Γκερέιρο (77’ Πάσλακ), Τζαν, Νταχούντ (90’ Μενιέ), Μπέλιγχαμ, Σάντσο, Ρόις (80’ Μπραντ), Χάλαντ.