Ο νεαρός είχε κριθεί ένοχος για τη δολοφονία του 63άχρονου θείου του, πέρυσι τον Μάρτιο, στον κάμπο των Μυριόφυτων, στο Κιλκίς.

Το Δικαστήριο δέχθηκε σήμερα (01/06) ομόφωνα ότι η πράξη τελέστηκε με μειωμένο καταλογισμό, κάνοντας δεκτό τον ισχυρισμό της υπεράσπισης που –προς την κατεύθυνση αυτή– επικαλέστηκε τα ευρήματα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Επιπλέον, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, ενώ αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να επιστρέψει στις φυλακές.

Το έγκλημα διαπράχθηκε την ώρα που ανιψιός και θείος όργωναν με τα τρακτέρ τους τα χωράφια.

Ο 28άχρονος επιτέθηκε με μαχαίρι στο θύμα, προκαλώντας του αλλεπάλληλα χτυπήματα στον θώρακα, την κοιλιά και τα άκρα, σύμφωνα με τη δικογραφία.

Αιμόφυρτος, ο 63άχρονος αγρότης κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο τον αδελφό του –πατέρα του κατηγορούμενου– που εκείνη την ώρα βρισκόταν κοντά στο συμβάν, χωρίς όμως να το αντιληφθεί.

Εκείνος, προσέτρεξε στο σημείο και μετέφερε τον αδελφό του στο νοσοκομείο, ωστόσο, ήταν ήδη αργά, καθώς οι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Απολογούμενος ο κατηγορούμενος, έκανε λόγο για «έκρηξη θυμού», εξηγώντας ότι είχε προηγηθεί καβγάς, κατά τον οποίο ο παθών τού απηύθυνε ύβρεις και απειλές.

«Ήταν προκλητικός και ειρωνικός. Το μυαλό μου δούλευε τρελά εκείνη τη στιγμή. Ήμουν ψυχολογικά πιεσμένος», ανέφερε μεταξύ άλλων, στην απολογία του.

Κιλκίς: Καταδίκη δύο νεαρών για οπαδικό επεισόδιο με πυροβολισμούς

Χθες, δύο νεαροί καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κιλκίς για εμπλοκή σε οπαδικό επεισόδιο με πυροβολισμούς, τον Ιανουάριο του 2021, στη λεωφόρο Κ. Καραμανλή, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Ύστερα από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, οι δικαστές, με οριακή πλειοψηφία (4–3), έκριναν ένοχους, τον μεν 26άχρονο για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, κατά συρροή, τον δε 29άχρονο για απλή συνέργεια στην πράξη αυτή.

Ο πρώτος κρίθηκε, επιπλέον, ένοχος για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.  Το Δικαστήριο δεν τους αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ενώ αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους εν όψει του Εφετείου.

Στον κατηγορούμενο με τη μεγαλύτερη ποινή, επιβλήθηκε επιπλέον η παρεπόμενη ποινή της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα κάθε φορά που η ομάδα του (στο ποδόσφαιρο) αγωνίζεται στην έδρα της. Το αιματηρό επεισόδιο είχε γίνει μεσημέρι, σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Θεσσαλονίκης.