Η Βρετανία αποχαιρετά σήμερα τον πρίγκιπα Φίλιππο. Η κηδεία του θα τελεστεί με μόλις 30 άτομα, λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού.

Η τελετή της κηδείας του πρίγκιπα Φιλίππου θα ξεκινήσει στις 15:00 (17:00 ώρα Ελλάδας). Στους Βρετανούς πολίτες έχει γίνει έκκληση να μην προσπαθήσουν να την παρακολουθήσουν από κοντά.

Στην τελετή θα υπάρχει και ελληνικό στοιχείο λόγω της καταγωγής του δούκα του Εδιμβούργου, ο οποίος είχε γεννηθεί στην Κέρκυρα. Το φέρετρο του Φίλιππου που έφυγε από τη ζωή στα 99 του χρόνια θα είναι τυλιγμένο με την προσωπική σημαία του, που έχει και ελληνικό στοιχείο.

Η σημαία αυτή έχει τέσσερα διαφορετικά τμήματα. Επάνω αριστερά απεικονίζονται τρία λιοντάρια και καρδιές, από το δανέζικο οικόσημο. Δεξιά, υπάρχει ένας λευκός σταυρός σε μπλε φόντο, από την ελληνική σημαία.

Οι λευκές και μαύρες ρίγες που βρίσκονται κάτω αριστερά στη σημαία αντιπροσωπεύουν την οικογένεια Μαουντμπάτεν και δεξιά υπάρχει ένα κάστρο, για το Εδιμβούργο του οποίου ήταν δούκας ο πρίγκιπας Φίλιππος.

Όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος αρραβωνιάστηκε την βασίλισσα Ελισάβετ το 1946, απαρνήθηκε τους ελληνικούς και δανικούς τίτλους του και έγινε Βρετανός πολίτης, υιοθετώντας το αγγλοποιημένο επίθετο της μητέρας του, Μαουντμπάτεν. Έτσι προκύπτουν τα τέσσερα στοιχεία της σημαίας του.

Μέσα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου όπου θα γίνει η τελετή, θα είναι τοποθετημένα επάνω σε μαξιλάρια τα μετάλλια και τα παράσημα που του έχουν απονεμηθεί, το έμβλημα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, το καπέλο και το σπαθί του από τη στολή του Ναυτικού του και διάσημα από τη Δανία και την Ελλάδα.

Σχετική είδηση: Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟ

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.