Σήμερα έγινε η κηδεία της Δώρας Ζαχαριά που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της στη Ρόδο, με την εξόδιο ακολουθία της στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου να τελείται σε κλίμα βαθιάς οδύνης, θλίψης, συγκίνησης, αλλά και οργής για τον άδικο χαμό της.

Συγγενείς και φίλοι καθώς και απλοί κάτοικοι της Ρόδου που συγκλονίστηκαν από τον τρόπο που κόπηκε πρόωρα το νήμα της ζωής της 32χρονης εκπαιδευτικού, είπαν το τελευταίο «αντίο», με δάκρυα στα μάτια και ένα «γιατί» στα χείλη, με την ταφή της να γίνεται στο νεκροταφείο Ταξιαρχών Ρόδου.

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο από το τελευταίο «αντίο» στη Δώρα:

Απαρηγόρητοι οι δικοί της άνθρωποι

Απαρηγόρητοι οι γονείς της αλλά και όλοι οι δικοί της άνθρωποι που δεν μπορούν να πιστέψουν πως το χαμογελαστό κορίτσι, γεμάτο όρεξη για ζωή και αγάπη, δολοφονήθηκε στη μέση του δρόμου με τον πιο φρικτό τρόπο και από τα χέρια ενός άνδρα που, στην αρχή τουλάχιστον της σχέσης τους πριν από εννέα μήνες, έτρεφε τρυφερά συναισθήματα για εκείνον.

Πρόκειται για συναισθήματα που γρήγορα γκρεμίστηκαν από την κτητική και βίαιη συμπεριφορά του 40χρονου που μετά τη συγκατοίκησή τους άρχισε να της δείχνει, φανερώνοντας το πραγματικό του πρόσωπο που μέχρι τότε ήξερε να καλύπτει καλά κάτω από το προσωπείο του «καλού παιδιού».

Φανέρωσε ένα πρόσωπο που, σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις, ο δολοφόνος της Δώρας είχε δείξει τόσο σε προηγούμενες σχέσεις του όσο και στην πρώην σύζυγο του.

Τα όσα ανέφερε στη Ροδιακή η γυναίκα που ήταν σε σχέση μαζί του πριν γνωριστεί εκείνος με την Δώρα πραγματικά σοκάρουν με τις εφιαλτικές στιγμές από την ημέρα της δολοφονίας της εκπαιδευτικού την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου να έρχονται στο μυαλό της ξανά και ξανά.

Η ίδια δεν δίστασε ακόμα να παραδεχτεί στη συνέντευξη της πως στη θέση της Ντόρας θα μπορούσε, πριν ακριβώς από ένα χρόνο, να ήταν εκείνη.

«Μένω στα 300 μέτρα, εκεί στο Ροδίνι που έγινε το συμβάν. Άκουσα να μιλούν για λευκό αυτοκίνητο και καραμπίνα, κι αμέσως το μυαλό μου πήγε στον Κώστα. Γιατί είχα δει την καραμπίνα, ήξερα ότι έχει λευκό αυτοκίνητο κι όσο περνούσαν τα λεπτά και μάθαινα περισσότερες λεπτομέρειες, έδενε το παζλ. Άκουσα για 30χρονη εκπαιδευτικό, ήξερα για αυτό. Εκείνα τα λεπτά που έβγαιναν οι πληροφορίες μιλούσα με ένα φίλο του, τα συνδυάσαμε και σιγουρευτήκαμε ότι ήταν αυτός».

Αποκαλύψεις-σοκ για τον 40χρονο γυναικοκτόνο και αυτόχειρα

Η νέα γυναικοκτονία στη Ρόδο έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Μια ακόμα γυναίκα νεκρή από άτομο με το οποίο σύναψε σχέση με τις δολοφονίες εις βάρος των γυναικών να έχουν φτάσει τις 11 μέσα σε 9 μήνες.

Οι γονείς και η αδελφή της Δώρας, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της, έχουν μιλήσει για τα όσα τους είχε εκμυστηρευτεί η ίδια και τα λόγια τους συγκλονίζουν.

Η μητέρα της, η κ. Κατερίνα υποστήριξε μιλώντας στο MEGA ότι «κάποια στιγμή μου λέει: Μαμά θα μείνουμε μαζί, δεν θέλω να μπλέξουμε οικογένειες».

Η άτυχη Δώρα είχε 9 μήνες σχέση με τον δράστη, ενώ συγκατοίκησαν τον περασμένο Ιούλιο. «Εγώ δεν θέλω να βγαίνεις, δεν θέλω να πηγαίνεις εκεί» έλεγε ο θύτης στο θύμα, σύμφωνα με τη κ. Κατερίνα.

Και συμπλήρωσε: «Μου έλεγε: Έχω το μεταπτυχιακό, δεν θέλω επισκέπτες, θέλω να έχω το γραφείο μου, να ηρεμήσω».

Όπως είπε η μητέρα «ο κύριος τη ζήλευε. Έμειναν μαζί από τον Ιούλιο. Αύγουστος πήγαν διακοπές 2-3 εβδομάδες. Εκεί κάτι έγινε στην Κάλυμνο, και έδειξε άλλον εαυτό».

https://www.youtube.com/watch?v=I8OV5i_IrEg

Ο δράστης ζήλευε αφόρητα το θύμα. «Της έλεγε ότι δεν θα βγει έξω. Άφηνε το κλειδί πίσω από την πόρτα για να βλέπει τι ώρα γυρνάει».

«Δεν πήγαινε το μυαλό μου εκεί. Αλλά φοβόμουνα για το κορίτσι μου» σημείωσε ο κ. Τριαντάφυλλος, πατέρας του θύματος.

Η αδελφή του θύματος, η Έφη, είχε κακό προαίσθημα. «Δώρα πρόσεχε, δεν έχω καλό προαίσθημα» συμβούλευσε την αδελφή της μια μέρα πριν από τη δολοφονία.