Με στρατιωτικές τιμές τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στον καθεδρικό ναό Ντουόμο του Μιλάνου.

Μετά το πέρας της θρησκευτικής τελετής, οι περίπου 2.300 άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στον ναό, τον αποχαιρέτησαν, χειροκροτώντας το φέρετρο που είχε στολιστεί με άσπρα και κόκκινα τριαντάφυλλα, όπως είχε ο ίδιος ζητήσει.

Στον καθεδρικό ναό Ντουόμο του Μιλάνου έφτασε λίγα λεπτά πριν τις 15:00 (τοπική ώρα, ώρα Ελλάδος 16:00) η σορός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

 

Στον καθεδρικό ναό βρίσκονται ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα και η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι. Νωρίτερα, μεταξύ άλλων έφτασαν ο Ματέο Ρέντζι, ο Μάριο Ντράγκι και οι πρόεδροι της Ίντερ, της Νάπολι και της Λάτσιο. Επίσης, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν από τη δεύτερη σειρά των καθισμάτων, είχε στενό εναγκαλισμό με τον Ματέο Σαλβίνι. Παρών και ο εμίρης του Κατάρ Χαμάντ Αλ Θάνι.

Πλήθος πολιτών βρίσκεται στην περιοχή, όπου έχουν εγκατασταθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αλλά και ελεύθεροι σκοπευτές. Σήμερα είναι ημέρα εθνικού πένθους για την Ιταλία, ενώ ήδη, στην είσοδο του καθεδρικού ναού έχουν παραταχθεί αγήματα του στρατού για να αποδώσουν τιμές στον πρώην πρωθυπουργό.

Οι υποστηρικτές του Μπερλουσκόνι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, όταν μέσω από τις γιγαντοοθόνες που έχουν στηθεί στην πλατεία, είδαν εικόνες από το φέρετρο να βγαίνει από το Άρκορε. «Υπάρχει μόνον ένας πρόεδρος» φώναξε ένας υποστηρικτής.

Στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού θα εισέλθουν 2.300 άτομα. Αν και στο παρελθόν και σε άλλες εκδηλώσεις, έχουν καθίσει έως και 5.000 άτομα, λόγοι ασφαλείας οδήγησαν στην απόφαση για τη σημαντική μείωση της προσέλευσης.

Σύμφωνα με ό,τι διέρρευσε, η σορός του Ιταλού μεγιστάνα και πρώην πρωθυπουργού πρόκειται στη συνέχεια να αποτεφρωθεί και να τοποθετηθεί στο μαυσωλείο που είχε δημιουργηθεί, με βούλησή του, στο πάρκο της βίλας του Άρκορε, λίγο έξω από το Μιλάνο.

Διαβάστε περισσότερα