Πληθωρικό και φουτουριστικό το EV6 εκφράζει ακόμα πιο έντονα τον δυναμισμό του, χάρη στη σπορτίφ εξοπλιστική έκδοση GT-Line. Δεν περνάει απαρατήρητο λόγω των διαστάσεών του. Μήκος 4.695 χλστ., πλάτος 1.890 χλστ. και ύψος 1.550 χλστ., ενώ η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος βρίσκεται στα 160 χλστ. Το εμπρός καπό κάνει «βουτιά» προς τα κάτω, τονίζεται με δυο «νευρώσεις» και στο χείλος του τοποθετήθηκε το ανανεωμένο λογότυπο της Kia.

Στο προφίλ του ξεχωρίζουν τα φουσκωμένα φτερά, οι μεγάλοι τροχοί 20 ιντσών, οι εντοιχισμένες στο αμάξωμα χειρολαβές θυρών με αισθητήρα προσέγγισης που ξεπροβάλλουν όταν πλησιάσεις, οι στενές γυάλινες επιφάνειες και η πλατιά αεροτομή οροφής στα δυο κάτω άκρα της οποίας υπάρχει φωτισμός! Οι καμπύλες κυριαρχούν στο πίσω τμήμα του EV6, ενώ το πλάτος του τονίζεται με τη λεπτή ενιαία μπάρα των φωτιστικών σωμάτων που αγγίζει μέχρι και τα πίσω φτερά.

Το ψηφιακό και οδηγοκεντρικό κόκπιτ απαρτίζεται από δύο εφαπτόμενες κυρτές οθόνες, αμφότερες 12,3 ιντσών, η μια για τον πίνακα οργάνων και η άλλη για τα σύστημα πολυμέσων. Το πολυλειτουργικό δερμάτινο τιμόνι έχει δύο ακτίνες και το ανανεωμένο λογότυπο της Kia.

Στα highlights συμπεριλαμβάνεται το head-up display επαυξημένης πραγματικότητας που προβάλει στο παρμπρίζ μπροστά από τον οδηγό χρήσιμες πληροφορίες, η επιφάνεια για ασύρματη φόρτιση του smartphone, το στρογγυλό περιστροφικό χειριστήριο για την κίνηση (R,N,D) του οχήματος (κιβώτιο μονής σχέσης) και τα εικονίδια αφής κάτω από τους κεντρικούς αεραγωγούς.

Στην προκειμένη περίπτωση το ισχυρότερο αυτή τη στιγμή EV6 με συνδυαστική ισχύ 325 ίππων. Αυτή πηγάζει από δύο ηλεκτροκινητήρες, με το μπροστινό να αποδίδει 101 ίππους και 255 Nm ροπής, ενώ ο πίσω 225 ίππους και 350 Nm ροπής, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα και τετρακίνηση.

Η αστείρευτη συνδυαστική ροπή των 605 Nm είναι άμεσα διαθέσιμη, όπως συμβαίνει στα ηλεκτρικά οχήματα, ενώ αν ενεργοποιήσεις το πρόγραμμα οδήγησης Sport και εκκινήσεις πατώντας δυνατά το γκάζι, πραγματικά τρομάζεις από την εκτίναξη του EV6. Τοποθετημένη στο δάπεδο είναι η μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου του EV6, η οποία έχει χωρητικότητα 77,4 kWh.

Mε μια πλήρη φόρτιση της υπόσχεται μικτή αυτονομία 484 χλμ. Η συγκεκριμένη αυτονομία δεν επέχει σημαντικά από την πραγματικότητα, καθώς είδαμε 442 χλμ., αλλά με τον κλιματισμό απενεργοποιημένο και επιλεγμένο το πρόγραμμα οδήγησης Eco.

Yπάρχει δυνατότητα φόρτισης 400V και 800V, έτσι το EV6 μπορεί να φορτίσει από το 10-80% σε μόλις 18 λεπτά όταν συνδεθεί με ταχυφορτιστή 350 kW (από 230V 32 ώρες και 45 λεπτά, από 11 kW 7 ώρες και 20 λεπτά, από 50 kW 73 λεπτά). Η αυτονομία επηρεάζεται επίσης από το αν έχεις βαρύ δεξί πόδι και από τον αν κινείσαι μέσα στην πόλη ή στον αυτοκινητόδρομο. Με χαλαρό στυλ οδήγησης, πάντως, είναι επιτεύξιμη και η επίσημη μέση κατανάλωση ενέργειας των 18 kWh/100 χλμ.

Ένα «κόλπο» για απόδοση είναι να ενεργοποιήσεις το μέγιστο βαθμό ανάκτησης ενέργειας κατά τη διαδικασία της πέδησης από τα paddles που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι. Τότε ενεργοποιείται και το i-Pedal που σου επιτρέπει να οδηγείς το EV6 με ένα μόνο πεντάλ (όσο πατάς γκάζι επιταχύνει και όσο το αφήνεις επιβραδύνει). Η αρκετά καλή περιφερειακή ορατότητα που προσφέρει η θέση οδήγησης διευκολύνει τις βόλτες (αθόρυβες με μηδενικές εκπομπές ρύπων) μέσα στην πόλη με το EV6.

Το τιμόνι (κρεμαγιέρα με ηλεκτρική υποβοήθηση) παρέχει καλή πληροφόρηση, χωρίς να ξεχωρίζει για την ακρίβεια του, η οποία πάντως ενισχύεται με το Sport πρόγραμμα οδήγησης. H ανάρτηση (ΜακΦέρσον μπροστά με μονό κάτω βραχίονα και πολλαπλών συνδέσμων 5 σημείων πίσω) συμβάλλει σημαντικά στην εξαιρετική ποιότητα κύλισης απορροφώντας ότι μπορεί να διαταράξει την άνεση των επιβατών.

Στον αυτοκινητόδρομο και στους δρόμους με στροφές αποδεικνύονται τα οφέλη που προσφέρει η πλατφόρμα E-GMP πάνω στην οποία έχει δομηθεί το EV6. Σταθερό, ασφαλές με αποτελεσματικά φρένα (αεριζόμενοι δίσκοι εμπρός – πίσω 345 χλστ.) παρά την ανάκτηση ενέργειας, χωρίς τάσεις πλεύσης στις υψηλές ταχύτητες, ενώ το επίπεδο πρόσφυσης αυξάνει η τετρακίνηση.

Με δεδομένο ότι μιλάμε για ένα αυτοκίνητο άνω των 2 τόνων (2.015 κιλά) η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα εντός 5,2 δευτ. εντυπωσιάζει, ενώ η μέγιστη ταχύτητα ορίζεται στα 188 χλμ./ώρα.