Ο Αμερικανός ηθοποιός, Κέβιν Σπέισι, κρίθηκε σήμερα αθώος για όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για σεξουαλικές επιθέσεις στη Βρετανία. Οι ένορκοι έλαβαν αυτή την απόφαση στο δικαστήριο Southwark Crown στο Λονδίνο.

Ο Σπέισι αντιμετώπιζε εννέα κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα που σχετίζονται με περιστατικά που καταγγέλθηκαν από τέσσερις άνδρες που φέρεται να έλαβαν χώρα την περίοδο 2001 – 2013.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είχε δηλώσει στο δικαστήριο αθώος για όλες τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για «ανοησίες». «Δεν είχα κάποιο μαγικό ραβδί για να πείσω τους ανθρώπους να κάνουν σεξ μαζί μου. Σέβομαι όταν μου λένε ότι δεν ενδιαφέρονται και έτσι πορεύτηκα σε όλη μου τη ζωή» είχε αναφέρει.

Ο Σπέισι, αθωώθηκε από τις κατηγορίες της σεξουαλικής παρενόχλησης, ότι προκάλεσε ένα άτομο σε σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς τη συγκατάθεσή του και έκανε ένα άτομο να συμμετάσχει σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα.

Αντιμετώπιζε 12 συνολικά κατηγορίες σε ΗΠΑ και Βρετανία: επτά για σεξουαλική επίθεση, τρεις για άσεμνη συμπεριφορά και δύο κατηγορίες για πρόκληση σε σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συναίνεση. Η δίκη συνεχίζεται.

Διαβάστε περισσότερα