Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

«Κλειδώνει» ο Γενάρης!

-Κερδίζουν έδαφος οι εισηγήσεις των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού για εκλογικό αιφνιδιασμό τον Ιανουάριο

-Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά την θεσμική του ευαισθησία, δεν προτίθεται να αφήσει τη χώρα να σέρνεται από την άκρατη σκανδαλολογία και τις επιδιώξεις των ισχυρών εξωθεσμικών συμφερόντων!

-Γιατί μπαίνει τώρα στο κάδρο η προσφυγή στις κάλπες τον Ιανουάριο, με διάγγελμα τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά και οι 3 ημερομηνίες που «παίζουν» στους διαδρόμους του Μαξίμου: 26 Μαρτίου, 9 Απριλίου, 21 Μαΐου!


Στο κάδρο τράπεζες, πετρέλαια, ενέργεια!
-Στο ΧΑ των 15-20 μετοχών, πρωταγωνιστούν ΔΕΗ, Μότορ Όιλ, ΕΛΠΕ, Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική, Eurobank – Κλείνει το deal της Τέρνα Ενεργειακή – Στο επίκεντρο ΟΠΑΠ, ΟΤΕ!
-H οικονομική και ενεργειακή κρίση, που εκτινάσσει τα επιτόκια και το κόστος του χρήματος, ευνοεί το τραπεζικό σύστημα που μετά την εξυγίανση του παράγει κέρδη, αλλά και τις μετοχές Πετρελαίων – Ενέργειας!


Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Οι διεθνείς λιμοκοντόροι, οι εκτελεστές συμβολαίων και η ανυπαρξία του ΤΑΙΠΕΔ!
-Το πρόβλημα στην εγγυητική του ενός και η ανυπαρξία Port operator στον άλλο! – Ο Ελληνοαμερικανός και ο γόνος εφοπλιστικής οικογένειας είχαν πλευρίσει τα «κατακάθια» υπεράνω υποψίας και εκτόξευαν λάσπη παριστάνοντας τους νταβατζήδες!


Μαύρα σύννεφα για την αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank!
-«Κάτι βρήκε» η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς – Θα βάλει λεφτά το ΤΧΣ αν πρώτα δεν «δει φως» από το ΤΜΕΔΕ; – Ο ρόλος των συνδικαλιστών, η «σιωπή» των ξένων επενδυτών και η απέλπιδα προσπάθεια της Ελ. Βρεττού!


Πλήγμα για την κυβέρνηση η ενδεχόμενη έξοδος της EBRD από το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας εξαιτίας αδιαφανών διαδικασιών
-Επικαλείται foul play σε θέματα Εταιρικής Διακυβέρνησης και προσπάθεια του ΥΠΕΝ να τοποθετηθεί διευθύνων σύμβουλος της αρεσκείας της, παρακάμπτοντας τις διαδικασίες!


Γιατί είναι δύσκολο –έως αδύνατον– να μπουν οι Άραβες στην Εθνική τράπεζα!
-Θέλουν μόνοι τους το 20% των μετοχών και όχι μαζί με funds, επενδυτές και επιχειρηματίες!


Θα φάνε και τα… πόμολα; Ένα λιμάνι, στη Βόρεια Ελλάδα, η «ισχυρή» κυρία «διευθύνουσα» και μια ιδιωτικοποίηση που έκλεισε με χίλια ζόρια!
-Οι περίεργες ιστορίες με την εστίαση, η προσωπική απευθείας ανάθεση στον επόπτη καθηγητή της, οι προνομιακές προσβάσεις στο υπ. Ναυτιλίας και το ΤΑΙΠΕΔ που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου!


Αποκάλυψη: Στο κάδρο το ζήτημα παράτασης της σύμβασης της Αττικής Οδού κατά 1-2 χρόνια – Οι μυστικές συζητήσεις κυβέρνησης – ΤΑΙΠΕΔ!
-Πάει πίσω ο διεθνής διαγωνισμός αναμένοντας τις 4 επεκτάσεις, τα νέα διόδια, την πτώση των επιτοκίων και την ολοκλήρωση των εκλογών – Μεγάλος ωφελημένος ο εγκατεστημένος παραχωρησιούχος!


Δύο σοβαρές ανοιχτές υποθέσεις –σε Κύπρο και Αμερική– «σκαλίζουν» υπόγεια, παρακρατικά και βρόμικα συστήματα! – Σημάδια των καιρών!
– Ο «πράκτορας» – ερευνητής, ο Αμερικανός δήθεν δημοσιογράφος που ζει στην Αθήνα και τα ταξίδια για συγκέντρωση στοιχείων στην Κύπρο και σε άλλη ήπειρο!


Οι 2 τεχνοκράτες «κύριοι», που στηρίζονται στις πλάτες των «κυριών» τους με τις ισχυρές «άκρες» στον πρωθυπουργό και το πολύ στενό του περιβάλλον!
-Αν δεν είχαν τις «κυρίες» τους, θα είχαν πάρει πόδι προ πολλού από τις μείζονος σημασίας επιχειρήσεις, συμφερόντων του Δημοσίου, που διοικούν! Ο ορισμός της αναξιοκρατίας!


Οι Άραβες, η «πολύ μεγάλη δουλειά» και ο «μεσάζοντας» υπεράνω υποψίας που φέρεται να άρπαξε ως μίζα «ένα δεκάρικο» μαύρο!
-Ποιοι είναι άραγε οι 3 συντελεστές του λαδώματος και της αρπαχτής; Ένα κουίζ για βαθιά μυημένους στα άδυτα της επιχειρηματικής –και όχι μόνο– ζωής του τόπου!


ΟΤΕ: Τα σενάρια για αποεπένδυση της Deutsche Telekom το 2024, τα κέρδη, το μονοπώλιο, οι προμήθειες και οι επιλεκτικές διαρροές της Διοίκησης!
-Από πότε άραγε οι βασικοί μέτοχοι – αφεντικά ενημερώνουν τους υπαλλήλους των θυγατρικών για τις μελλοντικές και επικείμενες επιχειρηματικές ή μετοχικές κινήσεις τους;


Ποια εταιρία έκανε τον διαγωνισμό – παρωδία για πρόσληψη 882 ατόμων στην ΑΑΔΕ;
-Επώνυμες καταγγελίες, ακόμα και για θέματα που μπήκαν και ήταν copy paste θεμάτων εξεταστικής περιόδου του 2006 – Πάλι… «σκόιλ ελικικού», σε άλλη μορφή και με την υψηλή επιστασία του ΑΣΕΠ!


Τα φθηνά επικοινωνιακά τερτίπια του Μυλωνά και των καθοδηγητών της επικοινωνίας της Εθνικής!
-Το ταξίδι των δύο «τραπεζιτών» στον SSM και τον Ενρία!!!
-Προς τι η πρεμούρα ότι Μυλωνάς και Χαρδούβελης έκαναν το αυτονόητο; Αυτό για το οποίο αμείβονται ηγεμονικά! Την υποχρέωση απέναντι στο κράτος, τους λοιπούς μετόχους, την κυβέρνηση!


Ελεγχόμενη κατεδάφιση στα κρυπτονομίσματα
…μια απλή Δευτέρα δηλαδή


Wall Street: Γιατί οι προβλέψεις για τα κέρδη του 2023 ενδέχεται να πέσουν ακόμη περισσότερο
-Ποια είναι σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς τα «αγκάθια» για την περαιτέρω άνοδο της κερδοφορίας


Οι επιδοτήσεις κρατάνε χαμηλά το ενεργειακό κόστος για τα νοικοκυριά
-Αν δεν υπήρχαν η χώρα μας θα ήταν προ διμήνου τουλάχιστον η ακριβότερη για τα νοικοκυριά στην Ε.Ε. των 27!


Πώς θα υπολογιστούν τα υπερέσοδα των προμηθευτών
«Εύλογη» μηνιαία τιμή για να υπολογιστούν τα πρόσθετα έσοδα – Φορολόγηση με συντελεστή 90% -«Προσωρινή έκτακτη εισφορά» για είσπραξη υπερεσόδων 460 εκατομμυρίων και ας μην υπάρχουν οριστικά στοιχεία

+

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ “ΒΑΡΗ” ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
-Οι αλλαγές στους ευρωπαϊκούς κανόνες σε ό,τι αφορά το έλλειμμα και το χρέος, και οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στους κρατικούς προϋπολογισμούς

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου