Συνεχίζουν την ανοδική τους κίνηση οι κυριότερες  ευρωπαϊκές αγορές, μετά τα ρεκόρ της Δευτέρας σε Wall Street και Φρανκφούρτη, με τον δείκτη DAX να καταγράφει νέο ιστορικό υψηλό. 

Η εμπορική συμφωνία για το Brexit, οι ελπίδες για ένα διευρυμένο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας και η μαραθώνια εκστρατεία εμβολιασμών κατά της COVID-19 στην Ευρωζώνη, ενισχύουν τις προοπτικές για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2021 και προσφέρουν ώθηση στις αγορές, λίγο πριν την έλευση του νέου έτους.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 κατέγραφε κέρδη 0,8%, καταγράφοντας κέρδη για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, σε νέο υψηλό επίπεδο 10 μηνών.

Οι βρετανικές μετοχές διαμορφώθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα μετά από την αργία της Boxing Day,  με τον δείκτη μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 100 να εκτινάσσεται 2,3% μετά την εμπορική συμφωνία για το Brexit, στην οποία κατέληξαν την Πέμπτη η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωνε κέρδη 0,6% και ένα νέο υψηλό επίπεδο – ρεκόρ καθώς οι παγκόσμιες αγορές έκαναν ράλι εν μέσω των ελπίδων για διεύρυνση του από καιρό αναμενόμενου πακέτου στήριξης της οικονομίας.

Σε υψηλά 30 ετών ο Nikkei 225 στο Τόκιο

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 ετών έκλεισε το χρηματιστήριο στο Τόκιο, καθώς το κλίμα βελτίωσαν τα ρεκόρ στη Wall Street και τον DAX.

Οι προσδοκίες για σημαντική αύξηση των ποσών που θα χορηγεί το κράτος στις οικογένειες στο πλαίσιο του πακέτου για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας, που πλήττεται από τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού, έχουν στηρίξει τις αγορές διεθνώς, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του έτους.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 714,12 μονάδων (+2,66%), στις 27.568,15 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από την 15η Αυγούστου 1990.

Παράλληλα ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 31,14 μονάδων (+1,74%), στις 1.819,18 μονάδες.