Άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις, καθώς η ελβετική UBS ανακοίνωσε άλμα 137% στα τριμηνιαία καθαρά της κέρδη.

Ωστόσο η άνοδος περιορίζεται από τις ανησυχίες για τα παρατεταμένα lockdowns και την καθυστέρηση στα νέα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. Στη Wall Street το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων για το δ΄τρίμηνο του 2020.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχυόταν 0,2%, ενώ στην προηγουμένη συνεδρίαση έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον εβδομάδων. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 1% στις 13.781 μονάδες.

Η μετοχή της ελβετικής UBS σημειώνει άνοδο 3,3% καθώς η μεγαλύτερη εταιρία διαχείρισης πλούτου στον κόσμο κατέγραψε άλμα 137% στα καθαρά της κέρδη.

Στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται κοντά σε χαμηλά μήνα, στις 21.765 μονάδες. Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτησή του αργότερα σήμερα, προσδοκώντας ότι ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα θα του δώσει εντολή να σχηματίσει νέα κυβέρνηση που θα έχει ευρύτερη στήριξη στη Βουλή.

Στην Ασία, οι επενδυτές προχώρησαν σε κατοχύρωση κερδών μετά την άνοδο της Δευτέρας.  Στο Τόκιο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 0,96% στις 28.546 μονάδες, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε πτώση 2,4% στις 29.433 μονάδες, στην Κίνα ο Shanghai Composite κατέγραφε απώλειες 1,5% στις 3.569 μονάδες, ενώ κλειστές λόγω αργίας παραμένουν οι αγορές σε Αυστραλία και Ινδία.