Μαρτυρικός αποδεικνύεται πως ήταν ο θάνατος της 8χρονης Όλγας, στο Κερατσίνι, όταν το κορίτσι εγκλωβίστηκε από ηλεκτρική μεταλλική πόρτα εργοστασίου.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, το πόρισμα των ιατροδικαστών βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης. Η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει πως η κοπέλα «έσβησε» σε 5 λεπτά, την ώρα που οι συγγενείς της επιμένουν πως θα είχε σωθεί εάν όλοι όσοι βρίσκονταν στον χώρο εκείνη τη στιγμή έσπευδαν να βοηθήσουν. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του καναλιού, επικαλούμενο την ιατροδικαστική έκθεση, η 8χρονη δέχθηκε δύο χτυπήματα από την πόρτα. Την ώρα που έκλεινε με δύναμη, εγκλωβίζοντάς την, παλινδρόμησε και για λίγο ανοιγόκλεισε. Το κορίτσι προσπάθησε να απεγκλωβιστεί, όμως μάταια, καθώς δέχθηκε ένα δεύτερο χτύπημα. Αυτό ήταν και το θανατηφόρο.

Κατά τη νεκροψία εντοπίστηκε ένα χτύπημα στην πλάτη, σπάσιμο πλευρών και εσωτερική αιμορραγία.

Ο Γιάννης Μπαρκαγιάννης, δικηγόρος της οικογένειας της 8χρονης, ανέφερε: «Το χρονικό διάστημα των 5 λεπτών σε καμία περίπτωση δεν είναι μικρό χρονικό διάστημα, ειδικά αν σκεφτούμε πως κάθε δευτερόλεπτο η μικρή Όλγα υπέφερε. Γιατί -όπως δήλωσε και η ιατροδικαστής επίσημα στην έκθεσή της- ήταν ένας φρικτός και βασανιστικός θάνατος».

Το βίντεο-ντοκουμέντο από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος συγκλονίζει, με τις κάμερες να καταγράφουν πως το κοριτσάκι ξεψυχά πάνω στην πόρτα και παραμένει επί ώρες εκεί, χωρίς κανείς να αντιδρά.

Ο Σπύρος Φραγκούλης, εκπρόσωπος της εταιρείας που έγινε το τραγικό συμβάν, επισήμανε: «Η εταιρεία εκφράζει για ακόμη μια φορά τη λύπη της για το τραγικό ατύχημα. Σεβόμαστε τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και τα δικαιώματα των διαδίκων και περιμένουμε την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής».

«Καθυστέρησε πάρα πολύ να προσκομιστεί στη δικογραφία η συγκεκριμένη ιατροδικαστική έκθεση, με αποτέλεσμα εγώ σήμερα να μην έχω τη δυνατότητα, ή να μειώνεται η δυνατότητά μου να διορίσω δικό μου ιατροδικαστή, για να κάνει τον δικό του έλεγχο», είπε ακόμη ο κ. Μπαρκαγιάννης.