Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε αναφορικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων, γυμνασίων και των λυκείων. Επιπλέον ανακοίνωσε και την παράταση του σχολικού έτους.

Η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε την παράταση του σχολικού έτους μέχρι τις 11 Ιουνίου καθώς και το ότι στις 14 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις.

Παράταση σχολικού έτους: Ως τις 11 Ιουνίου γυμνάσια και λύκεια – Ως τις 25 Ιουνίου δημοτικά και νηπιαγωγεία

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ξεκίνησε την ενημέρωσή της λέγοντας ότι φέτος δεν θα γίνουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, ενώ ανακοίνωσε και την παράταση του σχολικού έτους. Για την ακρίβεια, γνωστοποίησε πως παρατείνεται η σχολική χρονιά για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία έως τις 25 Ιουνίου και για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έως τις 11 Ιουνίου.

Κεραμέως: Παράταση σχολικού έτους - Στις 14 Ιουνίου οι πανελλαδικές

Όσον αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις, αυτές θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Υπενθυμίζεται πως οι μαθητές επιστρέφουν στις αίθουσες, μετά τις διακοπές του Πάσχα, στις 10 Μαΐου με τα self test, τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών και την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων να αποτελούν τα βασικά «όπλα» για το άνοιγμα αυτών.

Κατά τα άλλα, αναφερόμενη στα 1.753 θετικά αποτελέσματα από τα self test, η κ. Κεραμέως είπε ότι είναι χρήσιμο εργαλείο για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Στόχος της κυβέρνησης είναι μετά τις διακοπές του Πάσχα να επαναλειτουργήσουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, δημοτικών και γυμνασίων, από τις 10 Μαΐου θα πρέπει να υποβάλλονται σε self test δυο φορές την εβδομάδα για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

 

Ήδη 44 σχολεία και 269 τμήματα έχουν αναστείλει την λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού σε μόλις 8 μέρες λειτουργίας των Λυκείων:

https://radar.gr/article/100768/lykeia-2-000-self-test-thetika-se-mathites-kai-kathigites

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.