Σχετικά με την επανέναρξη της λειτουργίας των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των γυμνασίων από αύριο, Δευτέρα, μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Αύριο είναι το επόμενο βήμα για την επαναφορά στην πραγματικότητα. Αύριο ξεκινάμε εκ νέου με δύο πρόσθετα «εργαλεία»: το κομμάτι των εμβολιασμών και τα self test, που από αύριο το πρωί αξιοποιείται και σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια», ανέφερε η υπουργός Παιδείας.

11 – 25 Ιουνίου η λήξη της σχολικής χρονιάς 

Όσον αφορά τη λήξη του σχολικού έτους, δήλωσε ότι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα κλείσουν στις 11 Ιουνίου, ενώ τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά στις 25 Ιουνίου.

Την ίδια ώρα, σχετικά με την έναρξη του σχολικού έτους ανέφερε ότι υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ξεκινήσει λίγο πιο νωρίς από ότι συνήθως, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για Σεπτέμβριο και οχι για Αύγουστο.

«Ο σχεδιασμός για τον Σεπτέμβριο είναι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να λειτουργούν κανονικά, με δια ζώσης εκπαίδευση. Ετοιμάζεται οδικός χάρτης συνολικά για το πλαίσιο των μαθημάτων και των επαναλήψεων που πρέπει να γίνουν, ώστε να είναι ομαλή η μετάβαση από την μία τάξη στην άλλη», τόνισε η κ. Κεραμέως.

Πανελλαδικές Εξετάσεις και ελάχιστος βαθμός εισαγωγής

«Οι Πανελλαδικές ξεκινούν στις 14 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ, άρα εντός του χρονοδιαγράμματος και βαίνουν όλα βάσει προγραμματισμού. Θα υπάρξει έγκαιρα και σε συνεργασία με τους ειδικούς και η ανακοίνωση ειδικών πρωτοκόλλων για όσα θα ισχύσουν σε περίπτωση εντοπισμού κρουσμάτων κορωνοϊού λίγο πριν ή εν μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων», ανέφερε η υπουργός Παιδείας.

«Θα έχουμε παρεμβάσεις στις ελάχιστες ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να μην μπαίνουν φοιτητές με 1 και 2 και 3 σε πανεπιστημιακές σχολές. Γιατί το κάνουμε αυτό; Για να μην κοροϊδεύουμε τους φοιτητές ούτε εκείνους που μπαίνουν σε πανεπιστημιακές σχολές με τέτοιο βαθμό γιατί η συντριπτική πλειονότητα δεν θα τελειώσει τις σχολές, αλλά και να μην κοροϊδεύουμε τους υπόλοιπους φοιτητές στις σχολές αυτές ούτε να κοροϊδεύουμε τους πολίτες που πληρώνουν για να υπάρχει μια παροχή ουσιαστικής εκπαίδευσης. Μας νοιάζει να δίνουμε προοπτικές, διεξόδους, πρακτικές λύσεις, να ανοίγουμε το μέλλον για τα παιδιά», ανέφερε η Νίκη Κεραμέως.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.