«Δεν ήμουν υπουργός» την περίοδο της διαρροής των email προς την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου ξεκαθάρισε η Νίκη Κεραμέως.

«Ξέρουμε πλέον τι έχει συμβεί», είπε η υπουργός Εσωτερικών στον ΑΝΤ1. Όπως εξήγησε, από το πόρισμα της έρευνας προκύπτει ότι «Έλληνες που είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν το 2023, για κάποιους εξ αυτών, είχαν δοθεί τα e-mail τους από συνεργάτη του τότε γενικού γραμματέα απόδημου ελληνισμού, στην Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου». «Είναι σαφές ότι έγινε αυτή η διαρροή. Έχουμε δύο έρευνες σε εξέλιξη», υπογράμμισε.

Σε κάθε περίπτωση η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι «το ζήτημα αυτό δεν αφορά εκλογική διαδικασία, δεν αφορά την επιστολική ψήφο. Μιλάμε για κάτι που έγινε πριν από οκτώ μήνες. Είναι κάτι που αφορά τα προσωπικά δεδομένα». Κάνοντας λόγο για έκνομη ενέργεια από έναν συγκεκριμένο άνθρωπο, σημείωσε ότι για πρώτη φορά γίνεται καθολικός έλεγχος στο υπουργείο Εσωτερικών.

Διαψεύδοντας ότι ήταν υπουργός την περίοδο της διαρροής, η ίδια διευκρίνισε ότι «μιλάμε για μία συγκεκριμένη περίοδο κατά την οποία εγώ ήμουν υπουργός παιδείας και μετά υποψήφια στον βόρειο τομέα Αθηνών». Όσον αφορά στο ζήτημα των ευθυνών ανέφερε ότι ο παραιτηθείς Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, συνεργάτης του οποίου διέρρευσε τα email «δεν είναι πλέον στην παράταξη».

Διαβάστε ακόμη: