Πρόκειται για ένα Μηχανογραφικό που συμπεριλαμβάνει 52 επιλεγμένες, σύγχρονες ειδικότητες υψηλής ζήτησης από την αγορά εργασίας, καθώς και από τους υποψηφίους καταρτιζόμενους. Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν και τα δύο Μηχανογραφικά (παραδοσιακό και παράλληλο) ή ένα από τα δύο.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε στο παράλληλο Μηχανογραφικό, τονίζοντας ότι με αυτό υπάρχουν περισσότερες επιλογές για τα παιδιά και μάλιστα με ειδικότητες αυξημένης ζήτησης.

Η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως για το παράλληλο Μηχανογραφικό

«Ακόμα περισσότερες επιλογές για τα παιδιά μας, για να ανακαλύψουν τον δρόμο που τους ταιριάζει περισσότερο, για να έχουν πραγματικές προοπτικές στη ζωή τους, αξιοποιώντας τις κλίσεις και τις δεξιότητές τους.
Φέτος, για πρώτη φορά, θα έχουν τα παιδιά μας τη δυνατότητα να συμπληρώσουν μηχανογραφικό για εισαγωγή σε ΑΕΙ ή/και μηχανογραφικό σε εισαγωγή σε Δημόσιο ΙΕΚ για ειδικότητες σε μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας:

✅ Web designer – developer
✅ Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
✅ Τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας
✅ Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου

Περισσότερες επιλογές με επαγγελματική αποκατάσταση, πραγματικές προοπτικές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας».