Οι συνθήκες φέτος είναι πολύ διαφορετικές από άλλες χρονιές, ωστόσο, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη του γιορτή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η οποία μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω live streaming. Ο όμορφος χριστουγεννιάτικος στολισμός και ο εντυπωσιακός φωτισμός θα συναντηθούν με την μουσική, το χορό και τις ελπίδες για μία καλύτερη χρονιά στην  εκδήλωση παρουσιάστρια της οποίας θα είναι η ηθοποιός Νάντια Κοντογεώργη.

Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 22.30 με ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Η ΕΛΣ θα παρουσιάσει αποσπάσματα από σπουδαία έργα όπερας, οπερέτας, μπαλέτου και συμφωνικής μουσικής, καθώς και χριστουγεννιάτικους ύμνους και κάλαντα. Από την Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ως την Εναλλακτική Σκηνή και τις αίθουσες των δοκιμών, η Ορχήστρα, το Μπαλέτο, οι διακεκριμένοι σολίστ, αλλά και το ΜεῙΖοΝ Ensemble και οι chórεs θα προσφέρουν ένα εορταστικό ταξίδι με σταθμούς στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της Μποέμ, στον πολύχρωμο κόσμο του Δον Κιχώτη, στο χριστουγεννιάτικο ξημέρωμα από το «Δαχτυλίδι της μάνας», αλλά και στα βιεννέζικα βαλς της «Εύθυμης Χήρας» και στον «Μακεδονικό χορό» του Σκαλκώτα.

Μετά τα μεσάνυχτα και το φαντασμαγορικό σόου των πυροτεχνημάτων και των Σιντριβανιών στο Κανάλι, μείνετε συντονισμένοι στις οθόνες σας, καθώς διάσημα μιούζικαλ του Broadway αναβιώνουν από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, οι Gumbo YaYa με τη Sugahspank! σας παρασύρουν με τους ήχους των jazz & blues της Νέας Ορλεάνης και ο Palov σας ξεσηκώνει με ένα DJ set αφιερωμένο στις μουσικές της Καραϊβικής. Υποδεχόμαστε το 2021 όλοι μαζί, ακόμα κι αν είμαστε μακριά, με υπέροχες εικόνες και μουσικές που θα φτάσουν σε κάθε σπίτι, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μέσα από την ιστοσελίδα του snfcc.org, τη σελίδα του στο Facebook και το κανάλι του στο YouTube αλλά και ζωντανά από την ΕΡΤ2.