Σαφή θέση υπέρ των διαγραφών πήρε ο Παύλος Πολάκης κατά τη παρέμβασή του στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Πέρα από τη θέση που πήρε, τόνισε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «εγώ θέλω τον ΣΥΡΙΖΑ κυβερνώσα εξουσία».

Η συνεδρίαση συνεχίζεται το απόγευμα του Σαββάτου (11/11) έπειτα από τις ηχηρές αποχωρήσεις της «Ομπρέλας», η Έφη Αχτσιόγλου και ο Διονύσης Τεμπονέρας και δεκάδων άλλων από τα 300 του οργάνου.

Θέση στα όσα δραματικά γίνονται στη σημερινή εκρηκτική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής πήρε η Όλγα Γεροβασίλη. Μιλώντας στις κάμερες, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως την διαφωνία της με την θέση του προέδρου την έχει εκφράσει από την αρχή, ωστόσο, μπορούμε να συζητάμε χωρίς κόλπα. Για όσους αποχώρησαν, είπε ότι είναι για διαδικαστικούς λόγους, όχι πολιτικούς.

Μετά την προθεσμία 7 ημερών που έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Επιτροπή Δεοντολογίας να προχωρήσει στις διαγραφές, ο πρόεδρος της επιτροπής Αντώνης Κοτσακάς δίνει την δική του απάντηση, λέγοντας ότι λογοδοτούν μόνο στο Συνέδριο. Ο πρόεδρος της Επιτροπής επισήμανε ότι δεν εντέλλεται από κανέναν και τηρεί τις διαδικασίες που προβλέπει το Καταστατικό του κόμματος. Ο κ. Κοτσακάς ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα που αποχώρησαν από τη σημερινή συνεδρίαση.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από τον πρώην πρωθυπουργό να πάρει θέση για τις καταιγιστικές εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Αν ο Αλέξης Τσίπρας «δεν μιλήσει τώρα, το κόμμα θα διαλυθεί», λέει η Σία Αναγνωστοπούλου στην ΕΦΣΥΝ.

Διαβάστε ακόμη: