Ο θάνατος του σχεδιαστή Virgil Abloh, στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, άφησε εμβρόντητους τους κόλπους της παγκόσμιας μόδας. Το τραγικό συμβάν ακολούθησαν δύο σόου-φόρος τιμής από τον οίκο Louis Vuitton (όπου ήταν υπεύθυνος για τις ανδρικές συλλογές)  – το πρώτο στο Μαϊάμι δύο ημέρες μετά το θάνατό του και το δεύτερο στο Παρίσι, μόλις τον προηγούμενο μήνα.

Χθες, λίγο πριν την επίσημη έναρξη της πολυαναμενόμενης Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού το streetwear brand του, Off-White, παρουσίασε την τελευταία του ready-to-wear συλλογή σε ένα σόου που έκρυβε πολλές εκπλήξεις.

Kendall Jenner, Cindy Crawford και άλλα super model στην πασαρέλα του Off-White

Όσοι είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν από κοντά, είδαν ένα σπουδαίο καστ σούπερ μόντελ των 90s και του σήμερα να παρελαύνουν στην πασαρέλα κάτω από ένα γιγάντιο πολυέλαιο – σύμβολο ειρωνείας απέναντι στην υψηλή κοινωνία του Παρισιού, την οποία λάτρευε να «διακωμωδεί». Όλα τα μεγάλα ονόματα ήταν εκεί, από τη Cindy Crawford μέχρι τις αδερφές Hadid, την Kendall Jenner, τη Joan Smells, την Kaia Gerber και πολλές ακόμη. Ενώ από το all-star σόου δεν έλειψαν και οι κορυφαίοι της διεθνούς showbiz – Rihanna και A$AP Rocky, Taylor HillCarla BruniPharrell Williams και φυσικά η οικογένεια του Abloh.

Λαμβάνοντας υπόψιν το ανατρεπτικό του πνεύμα και την πρωτοποριακή του ματιά, βαθιά μέσα μας όλοι γνωρίζαμε πως αυτό το σπουδαίο ταλέντο δε θα έφευγε από αυτό τον κόσμο δίχως να έχει αφήσει πίσω του τουλάχιστον μία συλλογή υψηλής ραπτικής. Έτσι και έγινε. Δεν επρόκειτο ωστόσο για μία κλασική συλλογή (ποιος θα περίμενε ούτως ή άλλως κάτι τέτοιο;), αλλά για ένα συμβολικό όραμα άμεσα συνδεδεμένο με τον επαναστατικό τρόπο που προσέγγιζε ανέκαθεν τη μόδα. Και τα 28 couture look ήταν βασισμένα στους κανόνες της streetwear αισθητικής που τον ανέδειξε εξαρχής και τον έκανε να ξεχωρίσει από το πρώτο λεπτό.

Kendall Jenner, Cindy Crawford και άλλα super model στην πασαρέλα του Off-White

Η Bella Hadid άνοιξε το couture κομμάτι της βραδιάς μέσα σ’ ένα εντυπωσιακό λευκό νυφικό μαζί με sneakers νέας γενιάς (κρατούσε τα τακούνια της στο χέρι) και ένα λευκό πέπλο κεντημένο με το slogan “BABE” πάνω από ένα basketball hat. Η Cindy Crawford έλαμψε μέσα σε μία μάξι τούλινη φούστα που συνδυάστηκε με κολλεγιακό T-shirt, κοντό μπλέιζερ και δύο τσάντες: μία με το μήνυμα «ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΖΩΗ» και μία δεύτερη γεμάτη λευκά και κόκκινα χάπια, συμβολίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο σχεδιαστής με την υγεία του ενόσω σχεδίαζε τη συλλογή.

Kendall Jenner, Cindy Crawford και άλλα super model στην πασαρέλα του Off-White