Θετική είναι η αντίδραση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 713 ευρώ, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Μαΐου, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ΚΕΕΕ αναφέρει ότι πραγματοποιήθηκε συνολική αύξηση κατά 10%, ενώ η προσαρμογή της αύξησης στις τριετίες θα ενισχύσει τα νοικοκυριά.

«Aν και οι επιχειρήσεις επωμίζονται επιπλέον κόστος, η επόμενη μέρα θα τις βρει περισσότερο ανταγωνιστικές. Η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών θα έχει ως αποτέλεσμα την τόνωση της αγοράς», υπογραμμίζεται.

Παράλληλα, η επιχειρηματική κοινότητα αναμένει τα μέτρα στήριξης για μείωση ενεργειακού κόστους και ΦΠΑ στα τρόφιμα, μέτρα για τα οποία η κυβέρνηση κρατά στη «φαρέτρα» της, εεπισημαίνεται στην ανακοίνωση.

H ΚΕΕΕ εκτιμά πως η παρέμβαση θα έχει αντίκτυπο στις τελικές τιμές των προϊόντων, προς όφελος της αγοράς και της ιδιωτικής οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα θα ανακουφιστούν τα νοικοκυριά.

Η αναπτυξιακή πορεία των επιχειρήσεων θα αποτελέσει αντιστάθμισμα στο δημοσιονομικό κόστος σύμφωνα με τον οργανισμό, ενώ τονίζεται επίσης πως οι επιχειρηματίες αναμένουν περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών εισφορών, όπως έχει αναφέρει ο Πρωθυπουργός, με την ενέργεια εκείνη να ωφελεί επιχειρήσεις και εργαζόμενους.