Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, καταλογίζοντας «επικοινωνιακή τακτική και φυγομαχία».

Φυγομαχεί ο πρωθυπουργός

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή για το ψηφιακό πιστοποιητικό covid-19, ο κ. Κάτσης τον κατηγόρησε ότι «επί τρεις εβδομάδες φυγομαχεί και αποφεύγει σαν το διάβολο το λιβάνι να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στις επανειλημμένες ερωτήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, πάνω σε σημαντικά ζητήματα, όπως την παιδεία και τα δανεικά και αγύριστα των κομμάτων».

«Ό,τι και να κάνετε όμως, δεν θα κρυφτείτε από τον ελληνικό λαό, που καταλαβαίνει ότι είστε μια ταξική, ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Κάτσης.

Υποστήριξε ακόμα, ότι ο πρωθυπουργός «επέλεξε να έρθει να μιλήσει στη Βουλή για το ψηφιακό πιστοποιητικό, την ίδια ώρα που ο κ. Τσίπρας απουσίαζε γιατί είχε συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ για το νομοσχέδιο-λαιμητόμο για τα εργασιακά δικαιώματα» για να αποφύγει τον αντίλογο.

«Δεν θα ξεφύγετε όμως από τις ευθύνες σας, κρατώντας τα πανεπιστήμια και τη Βουλή κλειστά. Είστε η πιο φοβική κυβέρνηση. Όμως αυτά που θα γίνουν τους επόμενους μήνες θα κρίνουν την κυβέρνηση σας και οι πολίτες δεν θα αρκεστούν στις επικοινωνιακές σας φιέστες», κατέληξε ο κ. Κάτσης.