«Στον κ. Γεωργιάδη απάντησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ που θα στηρίξει το αίτημα εξεταστικής για τα Τέμπη», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης αναφορικά με τη δήλωση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε σχέση με την τραγωδία των Τεμπών, από το βήμα της Βουλής.

«Δεν ξέρω αν η φασαρία, όπως το αποκάλεσε ο υπουργός, τον οδήγησε στο να έρθει να ζητήσει συγνώμη, δημοσίως, από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, στους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών. Φαντάζομαι ότι για να έρθει να ζητήσει συγνώμη, μάλλον και ο ίδιος αναγνώρισε ότι αυτό που είπε χθες ευλόγως δημιουργούσε αυτή την αλγεινή εντύπωση. Γιατί αλλιώς θα έλεγε “είστε συκοφάντες”, “δημιουργείτε φασαρία”, “δημιουργείτε εντυπώσεις που δεν υφίστανται” και τέλος πάντως ότι “το ΠΑΣΟΚ ή ο εκπρόσωπός του ήγειρε ένα θέμα που δεν είναι υπαρκτό”», σχολίασε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ανέγνωσε το απόσπασμα των χθεσινών επίμαχων αναφορών του υπουργού Εργασίας, δηλαδή τη στιγμή που αναρωτήθηκε «”πόσοι από τους 100 συμπολίτες μας, ενδιαφέρονται για προανακριτική ή εξεταστική για τα Τέμπη”». «Εγώ δεν ξέρω, δεν έχω βγει έξω να ρωτήσω πόσοι ενδιαφέρονται, ξέρω όμως σίγουρα έναν που ενδιαφέρεται. Αυτός είναι ο κ. Μητσοτάκης και ξέρω και άλλους 157 που ενδιαφέρονται και είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας -φαντάζομαι και ο κ. Γεωργιάδης- για την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι θα ψηφίσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, για τα Τέμπη, με την όποια μορφή ή κατεύθυνση», είπε ο Μιχάλης Κατρίνης και πρόσθεσε:

«Άρα στο “πολιτικό” ερώτημα του κ. Γεωργιάδη, δεν απαντάμε εμείς. Απαντάει ο πρωθυπουργός της χώρας και σύσσωμη η ΚΟ της ΝΔ. Ως εκ τούτου, πολύ έμπειρος κ. Γεωργιάδης, που αυτή τη στιγμή διάγει τον 17ο χρόνο παρουσίας του στη Βουλή, με μια τρίμηνη διακοπή αν δεν κάνω λάθος, ξέρει πολύ καλά τι επιτάσσουν οι κανόνες της πολιτικής ευθιξίας, όταν στέλεχος της κυβέρνησης αναρωτιέται “αν ενδιαφέρεται κανένας” και απαντά ο πρωθυπουργός και η ΚΟ στην οποία ανήκει, ότι όχι μόνο ενδιαφέρεται αλλά υπογράφει και στηρίζει το αίτημα για εξεταστική επιτροπή. Από εκεί και πέρα το αφήνω στην πολιτική σας ευθιξία, να κάνετε αυτό που πρέπει».

Διαβάστε ακόμη: