Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αύριο 6 Νοεμβρίου, στις 11:00, θα δεχθεί μέλη οικογενειών ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Το απόγευμα, στις 19:00, η κυρία Σακελλαροπούλου θα μεταβεί στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για να παραστεί στην εκδήλωση προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, που οργανώνει το ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, το Ινστιτούτο Ζακ Ντελόρ και το ηλεκτρονικό περιοδικό Μεταρρύθμιση, με την υποστήριξη του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών.

Συνεχίζονται οι επιθέσεις στο Ισραήλ χρησιμοποίησε τη δεύτερη ισχυρότερη βόμβα που διαθέτει το οπλοστάσιό του στην αεροπορική επιδρομή που έγινε την Τρίτη στην Τζαμπάλια, σύμφωνα με τους New York Times.

Τουλάχιστον δύο βόμβες 2.000 λιβρών χρησιμοποιήθηκαν σε αυτή την αεροπορική επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια, στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, με βάση ανάλυση δορυφορικών εικόνων, φωτογραφιών και βίντεο που έκανε, όπως και τις εκτιμήσεις ειδικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Λωρίδα της Γάζας, δεκάδες σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από την επίθεση στην Τζαμπάλια. Το Ισραήλ ανέφερε ότι με αυτό το πλήγμα στόχευε σε διοικητή της Χαμάς και ενόπλους της, όπως και σε ένα δίκτυο υπόγειων τούνελ που χρησιμοποιεί η οργάνωση.

Διαβάστε ακόμη: