Κατέπλευσε το απόγευμα της Δευτέρας στην Καλαμάτα η θαλαμηγός που είχε μείνει ακυβέρνητη τις απογευματινές ώρες χθες Κυριακή του Πάσχα, νότια της Πελοποννήσου. Το σκάφος είχε αποπλεύσει από την Τουρκία μεταφέροντας 170 μετανάστες με προορισμό την Ιταλία.

Η θαλαμηγός εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 51 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του ακρωτηρίου Ταίναρο. Ενώ έπλεε εντός ελληνικής περιοχής έρευνας και διάσωσης το σκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη και έμεινε ακυβέρνητο. Ορισμένοι από τους επιβάτες ενημέρωσαν για το στίγμα τους μέλη διεθνών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, οι οποίες με τη σειρά τους δημοσιοποίησαν την υπόθεση στο διαδίκτυο καλώντας σε βοήθεια. Επιπλέον, επιβάτες ειδοποίησαν τηλεφωνικά και το «Ολυμπια Radio».

Αρχικά έγινε προσπάθεια ρυμούλκησης του σκάφους από παραπλέον πλοίο, με ορισμένες πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι επιβάτες του πλοίου εξέφρασαν την επιθυμία να μεταφερθούν στην Ιταλία αντί της Ελλάδας. Τελικά, η ρυμούλκησή του στο λιμάνι της Καλαμάτας έγινε από το μήκους 60 μέτρων Πλοίο Ανοικτής Θάλασσας του Λιμενικού με κωδικό «060». Η θαλαμηγός κατεπλευσε με ασφάλεια βραδινές ώρες της Δευτέρας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις  από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.