Τι συμβαίνει με τη Λίβερπουλ; Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, αγνώριστη φέτος γνώρισε την Τρίτη συνεχόμενη ήττα της στο πρωτάθλημα και δημιουργεί προβληματισμό αφού δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που κατέκτησε πέρσι το πρωτάθλημα.

Αξίζει όμως να πούμε και δύο λόγια για την εκπληκτική Λέστερ που παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα, γύρισε το παιχνίδι (3-1) εκμεταλλευόμενη και τα λάθη των «κόκκινων» και σκαρφάλωσε, έστω και προσωρινά, στη δεύτερη θέση.

Οι «κόκκινοι» ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά κατέρρευσαν στο τέλος, δέχτηκαν 3 γκολ σε 8 λεπτά και έμειναν στους 40 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι στο 9′ με τον Βάρντι, ο οποίος προσπάθησε να περάσει την μπάλα πάνω από τον Άλισον, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Κλοπ είδε τον Μίλνερ να τραυματίζεται νωρίς στο ματς, πέρασε στο παιχνίδι τον Τιάγκο και η Λίβερπουλ έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες σε δύο λεπτά, με τον Σμάιχελ να κάνει εντυπωσιακές επεμβάσεις και να σταματάει τον Φιρμίνο στο 27′.

Οι «αλεπούδες» ανέβασαν την απόδοσή τους και έχασαν ευκαιρία στο 36′ με τον Βάρντι, ενώ ο Άγγλος επιθετικός σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι στο 42′.

Οι Reds βελτιώθηκαν στο δεύτερο μέρος και απείλησαν με το σουτ του Ρόμπερτσον να φεύγει ψηλά στο 51′, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Αλεξάντερ-Άρνολντ εκτέλεσε το φάουλ στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Σμάιχελ.

Η Λίβερπουλ συνέχισε να πιέζει και βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 67′, με τον Φιρμίνο να βρίσκει με τρομερή πάσα τον Σαλάχ και ο Αιγύπτιος με ωραίο πλασέ να νικάει τον Σμάιχελ για το 0-1.

Ωστόσο, η συνέχεια ανήκε στη Λέστερ η οποία όχι μόνο ισοφάρισε αλλά έκανε και την ανατροπή, εκμεταλλευόμενη τα λάθη στην άμυνα της Λίβερπουλ.

Στο 77′ ο Μάντισον με εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-1 και πριν προλάβει να αντιδράσει η Λίβερπουλ, μετά από λάθος συνεννόηση Καμπάκ και Άλισον, ο Βάρντι βγήκε μόνος του σε κενό τέρμα και έκανε το 2-1 στο 82′. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Μπαρνς στο 85′.

Λέστερ: Σμάιχελ, Έβανς, Περέιρα, Σογιουντσού, Αμαρτέι, Ολμπράιτον (74’ Αγιόθε Πέρεθ, 90’ Μεντί)), Τίλεμανς (87’ Τσάουντρι), Εντιντί, Μάντισον, Μπαρνς, Βάρντι

Λίβερπουλ: Άλισον, Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Κάμπακ, Μίλνερ (17’ Τιάγκο), Βαϊνάλντουμ (87’ Σακιρί), Τζόουνς (75’ Τσάμπερλεϊν), Χέντερσον, Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ.