Καταγγελίες σοκ για μαχαιρώματα και ξυλοδαρμούς από την ΕΠΣ Κέρκυρας και την ΑΕ Λευκίμμης που έγιναν στο ντέρμπι παραμονής με τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων Ημαθίας.

Συγκεκριμένα υπάρχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία από τους φιλοξενούμενους, διότι ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων Ημαθίας νίκησε με 2-1 μεν, όμως ο ρέφερι Κώστας Σιδηρόπουλος (Πέλλα) είχε δώσει τρία πέναλτι στους γηπεδούχους, οι οποίοι σκόραραν το ένα.

Ωστόσο, εκτός από τα τρία πέναλτι, ο διαιτητής του ματς έδωσε πέντε αποβολές στην κερκυραϊκή ομάδα (παίκτες-παράγοντες και τον προπονητή της ΑΕ Λευκίμμης), με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή των ανθρώπων της ομάδας που εξέδωσαν επιθετική ανακοίνωση καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων και υβριστική συμπεριφορά του διαιτητή προς τους ποδοσφαιριστές.

Από την πλευρά της η ΕΠΣ Κέρκυρας στην οποία ανήκει η ΑΕ Λευκίμμης έστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και έκανε αναφορά για «ντου» από την κερκίδα, εκτεταμένα επεισόδια και μαχαιρώματα από κουκουλοφόρους, ενώ η Λευκίμμη τονίζει στην ανακοίνωση της ότι δύο παράγοντες της ομάδας μετέβησαν στο νοσοκομείο από τα επεισόδια.

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

1.Υπουργό κ. Θεοδωρικάκο Παναγιώτη

2.Αρχηγό ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

3.Γραφείο Προέδρου ΕΠΟ

4.Αγωνιστικό Τμήμα Γ Εθνικής ΕΠΟ

Θέμα: Γεγονότα ποδοσφαιρικού αγώνα Γ εθνικής , Μ .ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ -ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

Αξιότιμε, Κύριε Υπουργέ

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας εκφράσουμε τον αποτροπιασμό μας, για τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα χθες Κυριακή 3.04.2022 στον ποδοσφαιρικό αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής Κατηγορίας, μεταξύ των σωματείων Μ .ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ -ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ, με την ανοχή της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα του ΑΤ Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Νομού, δυο διοικητικοί παράγοντες του σωματείου ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ και παρακαλούμε να διερευνήσετε για τυχόν ευθύνες των σοβαρών τραυματισμών των συγκεκριμένων κυρίων.

Επίσης θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι προς το τέλος περίπου του αγώνα, ομάδα ροπαλοφόρων της γηπεδούχου ομάδας (Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ) εισήλθε στο τμήμα της κερκίδας όπου καθόταν οι οπαδοί της ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ, και υπήρξαν συμπλοκές σώμα με σώμα καθώς και μαχαιρώματα από αυτούς τους ροπαλοφόρους με την ανοχή των αστυνομικών δυνάμεων που περιφρουρούσαν τον χώρο.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ γνωρίζουμε την ευαισθησία σας για τέτοιου είδους γεγονότα και επειδή το Ελληνικό Ποδόσφαιρο δεν αντέχει άλλους νεκρούς, σας παρακαλούμε θερμά να διερευνήσετε για την βασιμότητα των θλιβερών αυτών γεγονότων και να μας ενημερώσετε.

Ευχαριστούμε θερμά.