Επίδειξη πυγμής του Κυριάκου Μητσοτάκη συνιστά η άμεση καρατόμηση Μπογδάνου μετά τις αθλιότητες του στη στη Βουλή, φτάνοντας σε σημείο να ισχυρίζεται ότι οι κομμουνιστές είναι χειρότεροι από τους Τούρκους.

Βέβαια η διαγραφή Μπογδάνου μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης εξελίξεων προς την κατεύθυνση συγκρότησης ενός νέου ακροδεξιού κόμματος.

Ετοιμάζει την νέα εκδοχή της χρυσής αυγής ο Μπογδάνος;

Με δεδομένο τις κινήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο από παράγοντες του ακροδεξιού χώρου και την δυναμική που εμφανίζουν οι υπερεθνικιστές σε μαζικούς χώρους, όπως στα σχολεία, δεν αποκλείεται να βρεθούμε μπροστά σε μία νέα παραλλαγή της Χρυσής Αυγής.

Μία τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει ρήγμα στα Δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, με ό,τι συνεπάγεται μία τέτοια εξέλιξη σε μία περίοδο κατά την οποία το κυβερνών κόμμα εμφανίζει δημοσκοπική υπεροχή και πληθαίνουν οι εισηγήσεις για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.

Μάλιστα με δεδομένο ότι στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που διατυπώνουν αντίστοιχες θέσεις με αυτές που διατυπώνει και ο Μπογδάνος, αλλά όχι δημόσια, δεν αποκλείεται η αποσυγκόληση της ακροδεξιάς από τη ΝΔ να συμβεί ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία.