Την πρόθεση του να παραμείνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος πρωθυπουργός εξέφρασε ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στον Alpha και τη Ναταλία Γερμανού.

Πρέπει «να ετοιμαστούμε για να κυβερνήσουμε», ανέφερε και απάντησε «πάμε μπροστά», με φόντο τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, αρνούμενος ότι το κόμμα έχει μικρύνει. Αντίθετα, όπως υποστήριξε, τον τελευταίο μήνα έχουμε πλημμυρίσει με νέα μέλη στις οργανώσεις, απαντώντας για τη διάσπαση πως «ανήκει στο παρελθόν».

«Είναι στο παρελθόν αυτές οι αποχωρήσεις, δεν πρόκειται να κοιτάξω στο πίσω» τόνισε ο κ. Κασσελάκης, υπενθυμίζοντας τη βούλησή του να τοποθετήσει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος πέντε στελέχη από τη νέα γενιά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει την ισότητα στον γάμο, τελεία και παύλα» ξεκαθάρισε.

Για τις παροχές της κυβέρνησης με επίκεντρο τα pass, «είναι ο τρόπος με τον οποίο σκέπτεται ένα τζάκι», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Θα είμαι υποψήφιος πρωθυπουργός και θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, γνωστοποίησε παράλληλα, αποκαλύπτοντας ότι σκέφτεται όλο και λιγότερο ως… Στέφανος και περισσότερο ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα είπε πως ήταν «θαρραλέα απόφαση», συμπληρώνοντας πως ο πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα έμενε πρόεδρος, αν το επιθυμούσε. Μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης αποκάλυψε πως «είχαμε συζητήσει για την ανανέωση» τον περασμένο Ιούνιο, για να προσθέσει ότι «δείχνει ταπεινοφροσύνη» η απόφαση Τσίπρα.

«Ο Αλέξης δεν είχε κανένα σπρώξιμο» σχολίασε ο πρόεδρος του κόμματος ως προς την αποχώρηση του προκατόχου του, ενώ παρατήρησε ότι είναι ωραίο να αποκαλούμε ο ένας τον άλλο «σύντροφο» και «συντρόφισσα», είναι μια σημαντική λέξη.