Η Βενετία , κάθε χρόνο, αυτή την εποχή είναι στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Είναι η περίοδος που διεξάγεται το διάσημο καρναβάλι της. Φέτος, ωστόσο, οι δρόμοι είναι άδειοι. Τα μαγαζιά μένουν κλειστά και λειτουργούν μόνο με διαδικτυακές παραγγελίες. Μόνο ένα στα δέκα ξενοδοχεία λειτουργεί αλλά και αυτά έχουν μείνει χωρίς πελάτες.

Οι γονδολιέρηδες αδίκως περιμένουν τους τουρίστες. Δεν ήρθαν και δεν θα έρθουν.

Καρναβάλι Βενετίας: 70 εκατ. ευρώ θα στοιχίσει η ακύρωση του

Το φημισμένο καρναβάλι, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ακυρώνεται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και μαζί ματαιώνονται και όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις που το συνόδευαν. Ωστόσο, ο κόσμος κυκλοφορεί με μάσκες… διαφορετικές από αυτές που φορούσαν οι καρναβαλιστές τις προηγούμενες φορές.

Καρναβάλι Βενετίας: 70 εκατ. ευρώ θα στοιχίσει η ακύρωση του

Το πλήγμα για την οικονομία είναι μεγάλο. Εκτιμάται ότι οι απώλειες εσόδων από την ακύρωση του φετινού καρναβαλιού θα φτάσουν τα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Υπάρχουν, πάντως, και αυτοί που υποστηρίζουν ότι ουδέν κακόν αμιγές καλού, καθώς τα τελευταία χρόνια ερχόταν πολύς κόσμος στο καρναβάλι, υπήρχε η ποσότητα αλλά όχι η ποιότητα.

Υπολογίζεται ότι τον Φεβρουάριο του 2019 περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι επισκέφθηκαν την Βενετία την περίοδο του καρναβαλιού. Το 2020 είχαν ήδη αρχίσει να καταφθάνουν κάποιοι, μέχρι που οι αρχές ανακοίνωσαν την ακύρωση του καρναβαλιού λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, που τότε ήταν στο ξεκίνημά της.

Καρναβάλι Βενετίας: 70 εκατ. ευρώ θα στοιχίσει η ακύρωση του

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.