Συγγνώμη από την LGBTQ+ κοινότητα ζήτησε ο Κάρλος Σαντάνα, μετά τα υποτιμητικά σχόλια που έκανε κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συναυλίας του και τα οποία, φυσικά, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

«Λυπάμαι για τα αναίσθητα σχόλιά μου. Δεν αντικατοπτρίζουν ότι θέλω να τιμώ και να σέβομαι τα ιδανικά και τις πεποιθήσεις όλων των ανθρώπων. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτά που είπα πλήγωσαν τους ανθρώπους και δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από την κοινότητα των τρανσέξουαλ και όλους όσους προσέβαλα», ανέφερε ο διάσημος μουσικός σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του στο Facebook την Πέμπτη, 24 Αυγούστου, και η οποία λίγο αργότερα διαγράφηκε.

«Να ο προσωπικός μου στόχος που προσπαθώ να πετύχω κάθε μέρα. Θέλω να τιμώ και να σέβομαι τα ιδανικά και τις πεποιθήσεις όλων των ανθρώπων είτε είναι LGBTQ είτε όχι. Αυτός είναι ο πλανήτης της ελεύθερης βούλησης και σε όλους μας έχει δοθεί αυτό το δώρο. Θα επιδιώξω τώρα αυτόν τον στόχο για να είμαι ευτυχισμένη και να διασκεδάζω και για όλους να πιστεύουν αυτό που θέλουν και να ακολουθούν την καρδιά τους χωρίς φόβο. Χρειάζεται θάρρος για να αναπτυχθείς και να λάμψεις στο φως που είσαι και να είσαι αληθινός, γνήσιος και αυθεντικός. Μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε να λάμπουμε το φως μας με αγάπη και φιλοφρονήσεις. Να έχετε μια ένδοξη ύπαρξη. Ειρήνη», πρόσθεσε ο 75χρονος Κάρλος Σαντάνα.

Την Παρασκευή, 25 Αυγούστου, μια δήλωση του καλλιτέχνη που αντικατέστησε την προηγούμενη ανάρτηση στο Facebook έγραφε: «Η ενέργεια της συνείδησης παράγει το είδος της. Το μίσος γεννά μίσος η αγάπη γεννά αγάπη».

Τα σχόλια που είχε κάνει ο Σαντάνα κατά των τρανσέξουαλ ατόμων

«Όταν ο Θεός δημιούργησε εσένα και εμένα, πριν βγούμε από τη μήτρα, ξέρεις ποιος είσαι και τι είσαι», είπε και πρόσθεσε: «Αργότερα, όταν μεγαλώνεις, βλέπεις πράγματα και αρχίζεις να πιστεύεις ότι θα μπορούσες να είσαι κάτι που ακούγεται καλό, αλλά ξέρεις ότι δεν είναι σωστό».

«Επειδή μια γυναίκα είναι μια γυναίκα και ένας άνδρας είναι ένας άνδρας – αυτό είναι όλο. Ό,τι θέλετε να κάνετε στην ντουλάπα, αυτό είναι δική σας δουλειά. Είμαι εντάξει με αυτό» κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη: