Τους υπό κατασκευή σταθμούς της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά, καθώς και την προσωρινή έκθεση των σπουδαίων αρχαιολογικών ευρημάτων στην Ξυλαποθήκη επισκέφθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Όπως διαπίστωσε, οι εργασίες πολιτικού μηχανικού έχουν προχωρήσει σε ποσοστό περίπου 90% και, επομένως, οι σταθμοί αναμένεται να παραδοθούν στο επιβατικό κοινό το καλοκαίρι του 2022.

Καραμανλής: Το 2022 αντί του 2021 η επέκταση του μετρό στον Πειραιά - 19.12.2019, Sputnik Ελλάδα

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, πρόκειται για ένα έργο με ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες, δεδομένου ότι το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής του Μετρό προς Πειραιά βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, κατά την κατασκευή του οποίου ήρθαν στο φως πάνω από 10.000 αρχαιολογικά ευρήματα.

Μετρό, τραμ και προαστιακός «ανεβάζουν» τον Πειραιά

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Το 2022 το μετρό στον Πειραιά [εικόνες] | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | iefimerida.gr
Μετά την επίσκεψη στα εργοτάξια και την ξενάγηση στην αρχαιολογική έκθεση, ο κ. Καραμανλής δήλωσε:

«Το Δεκέμβριο του 2019 είχαμε έρθει εδώ και είχαμε δεσμευτεί ότι το έργο θα παραδοθεί το καλοκαίρι του 2022. Διαπιστώσαμε σήμερα την πρόοδο στην κατασκευή του. Βρισκόμαστε στα τελειώματα των εργασιών και στην ουσία είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Ο Πειραιάς όταν θα παραδοθούν οι τρεις σταθμοί θα γίνει πραγματικά ένα πολύ σημαντικό συγκοινωνιακό κέντρο της Αττικής. Γιατί θα έχουμε το Μετρό, θα έχουμε το Τραμ, θα έχουμε τον Προαστιακό. Σκεφτείτε ότι θα συνδέσουμε το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, μέσα σε περίπου 50 λεπτά. Κάτι για το οποίο θα έπρεπε βεβαίως να είμαστε όλοι περήφανοι.