Στην Βουλιαγμένη, υπάρχει μια εκπληκτική παραλία, ένας επίγειος παράδεισος, που το όνομα της είναι «Καραγκιόζης». Πρόκειται για έναν αληθινό κρυμμένο παράδεισο που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε μιας και η πρόσβαση σε αυτή είναι ελεύθερη.

Φτάνοντας κανείς στις παράγκες της Βουλιαγμένης βλέπει μια παλιά πινακίδα με την επιγραφή «Αρχιεπισκοπή Αθηνών – Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης».

Ένας δρόμος που έχει στρωθεί με άσφαλτο σε οδηγεί σε μια πευκόφυτη έκταση με περίπου 35 ξύλινα σπίτια. Κάποια είναι σε καλύτερη κατάσταση, ενώ σε άλλα η στέγη έχει καταρρεύσει. Οι παράγκες της Βουλιαγμένης κρύβουν από πίσω τους μεγάλη ιστορία καθώς στην ουσία πρόκειται για εγκαταλελειμμένο παραθεριστικό οικισμό. Συνεχίζοντας τον δρόμο σας, φτάνετε στην παραλία.

Ελάχιστοι έχουν επισκεφθεί την συγκεκριμένη παραλία και όσοι την έχουν επισκεφτεί είτε είναι κάτοικοι είτε τους την έχουν προτείνει ντόπιοι.  Οι «παράγκες της Βουλιαγμένης» λειτούργησαν από το 1944 μέχρι τις αρχές του 2000. Έβγαιναν σε πλειστηριασμό για εκμίσθωση ως εξοχικές κατοικίες. Εδώ και 20 χρόνια ακούστηκαν διάφορα σχέδια της Αρχιεπισκοπής για αξιοποίηση του «φιλέτου» της Βουλιαγμένης, τα οποία όμως ναυάγησαν και οι ξύλινες παράγκες με τις εκατοντάδες ιστορίες από πίσω τους, βρίσκονται στο έλεος της φθοράς του χρόνου.