O Διευθυντής Β΄ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, επισήμανε ότι πρέπει «εμβολιαστούν όλοι οι υγειονομικοί, ειδικότερα όσοι εργάζονται σε ευαίσθητες μονάδες».

Ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στον «ΘΕΜΑ 104,6», είπε ότι στο νοσοκομείο που εργάζεται περίπου του 50% δηλώνει σκεπτικό όσον αφορά τον εμβολιασμό. 

Παράλληλα, ήταν κατηγορηματικός ότι είναι απαραίτητο να γίνει καθώς έρχονται σε επαφή με ευαίσθητα περιστατικά (όπως καρκινοπαθείς) οι οποίοι ανήκουν στους ασθενείς με αυξημένο κίνδυνο. 

«Ο εργαζόμενος πρέπει να είναι COVID-free», υπογράμμισε, ενώ εξήγησε ότι ο ίδιος προσωπικά απευθύνεται σε όσους είναι προβληματισμένοι ή σκεπτικοί, παρότι έχουν δει με τα μάτια τους την επιθετικότητα της νόσου, την αναγκαιότητα να εμβολιαστούν.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι συνεχίζεται η πίεση στα νοσοκομεία παρά το ότι τα κρούσματα έχουν περιοριστεί, όμως στα νοσοκομεία η κατάσταση παραμένει αφόρητη και πρόσθεσε «βιώνουμε ακόμη τις τραγικές συνέπειες του Νοεμβρίου».