Ψαρεύοντας στα θολά νερά των «ψεκασμένων» τους οποίους υιοθέτησε και επίσημα από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επιτέθηκε με φαιδρούς ισχυρισμούς κατά των επιστημόνων.
Δεν έχουν περάσει ούτε 10 μήνες από τότε που ο Κυριάκος Βελόπουλος πουλούσε από την τηλεόραση αλοιφές που τάχα προστατεύουν από τον κορωνοϊό (κι ας μην ξεχνάμε και τις κρέμες που βγάζουν μαλλιά οι φαλακροί, πλην του ιδίου προφανώς που απ’ ότι φαίνεται δεν τίμησε τα προϊόντα του). Τότε παρενέβη εισαγγελέας, αλλά ο τηλεπωλητής που έγινε αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος –χάρη σε όλους εμάς που ψηφίζουμε– δεν πτοείται.
Αναβάθμισε πλέον το status του υιοθετώντας και επίσημα, σε ομιλία του από τη βουλή, τους πάσης φύσεως «ψεκασμένους», αρνητές της επιστήμης και υπέρμαχους του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Επιμένοντας στη γνωστή και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία ρητορική κατά του εμβολίου του κορωνοϊού, ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης δεν έμεινε μόνο στα φαιδρά σλόγκαν τύπου «προτιμώ να είμαι ψεκασμένος, παρά μπολιασμένος», αλλά επιτέθηκε κατά των επιστημόνων -ανάμεσά τους και μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας- κατονομάζοντάς τους και αφήνοντας υπόνοιες περί χρηματισμού τους προκειμένου να εκφοβίζουν τον κόσμο και να προωθούν το εμβόλιο κατά της Covid-19!
Ο κ. Βελόπουλος είχε το θράσος να μιλήσει ακόμη για ποινικές και αστικές ευθύνες των εταιρειών που παράγουν τα εμβόλια. «Αστική ή ποινική ευθύνη αν έχει παρενέργειες το εμβόλιο ποιος έχει; Και θέλει από εμένα ο Πρωθυπουργός να βγω να προτρέψω για το εμβόλιο; Τον πατέρα μου δεν θα τον κάνω πειραματόζωο», είπε. Αλήθεια όμως, η δική του ευθύνη ποια είναι; Τι θα συμβεί αν κάποιοι πιστέψουν τον κ. Βελόπουλο σε αυτές τις αντιεπιστημονικές αθλιότητες που εκστομίζει και έτσι δεν εμβολιαστεί εγκαίρως ένα επαρκές τμήμα του πληθυσμού και συνεχίσει ο κορωνοϊός να σκοτώνει Έλληνες πολίτες; Έχει ποινικές ευθύνες ο κ. Βελόπουλος; Και ο κάθε Βελόπουλος που στο βωμό του λαϊκισμού και της ψηφοθηρίας δεν έχει κανένα όριο…