«Δεν υπάρχουν ενδείξεις για κράτη ή ιδιωτικές εταιρείες που επιθυμούν να ακολουθήσουν την εντολή της Ρωσίας», τόνισε σε σημερινή της τοποθέτηση (02/05) η κ. Σίμσον, συμπληρώνοντας πως «πρέπει να υπάρξει απάντηση με ενότητα και αλληλεγγύη».

Η δημοσίευσή της:

Kάντρι Σίμσον: «Kαίριος ο ρόλος της Ελλάδας για την ασφάλεια εφοδιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης με φυσικό αέριο»

Στις 07/04, η επίτροπος ενέργειας της Ένωσης επισκέφθηκε τον σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα, συνοδευόμενη από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, την Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ, Mαρία–Ρίτα Γκάλι.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Σκρέκας παρουσίασε τις μελλοντικές ενέργειες εφοδιασμού της Ελλάδας με φυσικό αέριο, σε περίπτωση διακοπής τροφοδοσίας από τη Ρωσία.

Σε αυτές, περιλαμβάνεται και η επέκταση της αποθηκευτικής ικανότητας του τερματικού σταθμού της Ρεβυθούσας με την προσθήκη μίας πλωτής δεξαμενής στις τρεις υπάρχουσες στο νησί.

Ο κ. Υπουργός, επίσης, παρουσίασε τα μέτρα που έχει λάβει η χώρα μας για τη στήριξη της κοινωνίας από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης, η οποία εντείνεται με την παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς και τις δράσεις για τη διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας και των οδεύσεων ενέργειας στο πλαίσιο του σχεδίου REPowerEU για την απεξάρτηση της Ευρώπης από τις εισαγωγές ρωσικών ορυκτών καυσίμων.

«Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αντιμέτωπη με μία τριπλή πρόκληση: να εξασφαλίσει ασφαλή, βιώσιμη και οικονομικά προσιτή ενέργεια εν μέσω της ολοένα και δυσκολότερης κατάστασης της αγοράς, είχε αναφέρει η Κάντρι Σίμσον, μεταξύ άλλων.