«Παράταση» στο θρίλερ του Νόβακ Τζόκοβιτς δίνει η κυβέρνηση της Αυστραλίας καθώς το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης, ανακοίνωσε πως δεν θα ανακοινωθεί κάποια απόφαση ούτε σήμερα, Πέμπτη, όσον αφορά την απέλαση του Σέρβου τενίστα.

Την ίδια ώρα, η κλήρωση για το Australian Open έγινε -μετά από μια καθυστέρηση- και το όνομα του Νόβακ Τζόκοβιτς βρισκόταν στο Νούμερο 1 στο ταμπλό των ανδρών.

Αν δηλαδή η βίζα του Νο1 τενίστα του κόσμου δεν ακυρωθεί για δεύτερη φορά, τότε θα αγωνιστεί κανονικά στον πρώτο γύρο του τουρνουά τένις.

Αν και δημοσιεύματα από την Αυστραλία ανέφεραν πως σήμερα θα ανακοινωθεί η απόφαση για το αν θα απελαθεί ή όχι ο Σέρβος τενίστας (μάλιστα ανέφεραν πως το πιθανότερο είναι να φύγει από την χώρα), αυτό δεν θα γίνει καθώς ο Άλεξ Χοκ, ο υπουργός Μετανάστευσης της χώρας, δεν έχει καταλήξει σε απόφαση!

«Ο υπουργός εξακολουθεί να εξετάζει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης», δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Μετανάστευσης.

Η απόφασή του αναμενόταν να ανακοινωθεί χθες, ωστόσο σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου αναβλήθηκε διότι προέκυψαν νέα δεδομένα που έπρεπε να μελετήσει.

Μεταξύ αυτών ήταν η παραδοχή του Novak Djokovic, με ανάρτησή του στο Instagram, πως είχε πάρει μέρος σε συνέντευξη με το περιοδικό L’ equipe ενώ γνώριζε πως ήταν θετικός στον κορωνοϊό αλλά και πως ψευδώς δήλωσε ότι δεν ταξίδεψε εκτός Σερβίας 14 ημέρες πριν το ταξίδι στην Αυστραλία.

Κανονικά στην κλήρωση του Australian Open ο Τζόκοβιτς - Ούτε σήμερα η απόφαση για την απέλαση

Πάντως, μια αναβολή 75 λεπτών της κλήρωσης για το τουρνουά είχε φουντώσει τις φήμες που ακούγονταν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης στην Αυστραλία (βράδυ Τετάρτης στην Ελλάδα), σχετικά με την απέλαση του Σέρβου τενίστα.

Τελικά, όλα κύλησαν κανονικά στη διαδικασία, ο Novak Djokovic συνεχίζει να προπονείται στο Melbourne Park ενώ ο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης κληρώθηκε στον πρώτο γύρο με τον συμπατριώτη του Μίομιρ Κετσμάνοβιτς.

Tην ίδια ώρα το αυστραλιανό κράτος επιμένει -και όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα- σκοπεύει να εκδιώξει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, απαγορεύοντας την είσοδό του στη χώρα.

 

Δημόσια πρόσωπα που παραβίασαν τους κανόνες της πανδημίας-Από τον Τζόκοβιτς ως τον Τζόνσον