Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία έρευνας της διαΝΕΟσις σχετικά με την εργασία στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.  Όπως προκύπτει, πλέον πάνω από το 50% εργάζεται κανονικά, παρά το lockdown.

Συγκεκριμένα, στην καραντίνα του Απριλίου 2020 δήλωναν πως δούλευαν κανονικά στο χώρο εργασίας τους μόνο 1 στους 4 εργαζόμενοι (25,4%), με τους υπόλοιπους να κάνουν τηλεργασία ή να βρίσκονται σε κάποια μορφή αναστολής εργασίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, εκτός καραντίνας πια, 3 στους 4 (72,7%) εργάζονταν κανονικά. Έκτοτε ξαναμπήκαμε σε καραντίνα, αλλά δεν επιστρέψαμε στην προηγούμενη κατάσταση. Τον Δεκέμβριο του 2020, οι μισοί εργάζονταν κανονικά (48%). Τον Μάρτιο του 2021, πια, το 53,9% εξακολουθούν να εργάζονται κανονικά.

Μόλις το 46% πιστεύει ότι βρισκόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ευρήματα της πρώτης μας έρευνας εκείνο τον δραματικό Απρίλιο, ήταν μια θεαματική έκρηξη αισιοδοξίας και θετικής προοπτικής. Το 86% τότε θεωρούσαν ότι τα πράγματα στη χώρα “πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση”, το κυρίαρχο συναίσθημα ήταν η αισιοδοξία, ενώ στην ερώτηση για το πότε εκτιμούν ότι θα επανέλθουμε σε μια “κανονική καθημερινότητα”, 7 στους 10 Έλληνες απαντούσαν “μέχρι τον Σεπτέμβριο 2020”.

Πλέον, φυσικά, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι πάμε προς τη σωστή κατεύθυνση είναι πια το 46%. Έχει ενδιαφέρον το ότι η ομάδα του πληθυσμού που θεωρεί περισσότερο ότι πάμε προς τη σωστή κατεύθυνση είναι οι ηλικίας άνω των 65, που συμφωνούν σε ποσοστό 59,2%. Αντίθετα, οι νέοι ηλικίας 17-24 πιστεύουν το αντίστροφο.

Δείτε την έρευνα της διαΝΕΟσις για τον ένα χρόνο πανδημίας

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.