O Ατρόμητος των 14 καλοκαιρινών μεταγραφών και των 4 προπονητών (Λόπεθ/Παράσχος/Κορακάκης/Κόουλμαν) μέχρι τώρα έχει… κατορθώσει να είναι βασικός υποψήφιος για υποβιβασμό (μαζί με Απόλλων, Ιωνικό). Οι Σπανός/Αγγελόπουλος όμως, δεν σταματάνε να ενισχύουν την ομάδα και σε αυτό το χειμερινό μεταγραφικό παζάρι…

Έτσι, λοιπόν, μετά τον διεθνή αμυντικό μέσο της Γκέτεμποργκ Όγκουστ Έρλινγκμαρκ, τον νεαρό επιθετικό (“προϊόν” του ΠΑΟΚ) Γιώργο Τζοβάρα και τον Ιταλό κίπερ της Κάπρι, Ματέο Ρίτσι, που δοκιμάζουν την τελευταία εβδομάδα, ο Ατρόμητος πάει για μια ακόμη προσθήκη (στα φτερά της επίθεσης του) που θα προκαλέσει…θόρυβο και θα… σηκώσει σκόνη.

Όπως έμαθε,λοιπόν, η στήλη το περιστεριώτικο “μπαμ” έχει ρουμάνικο ονοματεπώνυμο: Ντορίν Ροτάριου της Λουντογκόρετς!! Δεξιός εξτρέμ, με σημερινή χρηματιστηριακή αξία 800.000 ευρώ, διεθνής με 10 συμμετοχές στην Εθνική Ρουμανίας, 26 χρονών, και βιογραφικό εκτός συνόρων σε Βέλγιο (Μουσκρόν/Μπριζ),Ολλανδία (Αλκμααρ), Αστάνα. Απο την τελευταία τον αγόρασε η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας τον Φεβρουάριο του 2019 αντί 1.500.000 ευρώ!

Ο Ροτάριου στην Λουντογκόρετς (συμπαίκτης με τον Πιέρο Σωτηρίου) έχει συμβόλαιο βέβαια ως το 2024 αλλά την φετινή σεζόν είναι σταθερά αναπληρωματικός και θέλει να φύγει.Έστω και ως δανεικός. Μετράει συνολικά 11 συμμετοχές, οι 2 στο Γιουρόπα Λιγκ και μια 28′ κόντρα στον Ολυμπιακό. Στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και στο ματς που η πρόκριση χάθηκε για τους “ερυθρόλευκους” στα πέναλτι. Σε εκείνο το ματς ο Ροτόριου ήταν η πρώτη αλλαγή στην παράταση…

Βασίλης Ζαγαρίτης

Ο λόγος που ο Πέδρο Μαρτίνς “έκοψε” τον Ζαγαρίτη

Μετά από σήριαλ ενός μήνα, με συχνότατες αναφορές σε ιταλικά και ελληνικά ΜΜΕ, ο Ολυμπιακός ουσιαστικά ήταν αυτός που το”τελείωσε”. Κι αναφέρομαι φυσικά στην “υπόθεση”/υποψηφιότητα Βασίλη Ζαγαρίτη για τους Πρωταθλητες Ελλάδας, που σε κάποια στιγμή τα ρεπορτάζ (κι ασφαλώς όχι με ευθυνη του κλάμπ) τον εμφάνιζαν σαν σχεδόν βέβαιο πως θα φορούσε τα “ερυθρόλευκα”…

Η αλήθεια,όπως από την πρώτη στιγμή κατέγραψε και η στήλη, είναι πως καμία κίνηση/επαφή – βολιδοσκόπηση/εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν είχε γίνει απο πλευρας Ολυμπιακού, είτε στην Πάρμα, είτε στον παίκτη, είτε στον ατζέντη του (Rogon/Kουτσολιάκο)!!

Προφανώς και το όνομα του Ζαγαρίτη ήταν σε μια short list (καί όχι στις πρώτες θέσεις) με υποψήφιους αριστερούς μπάκ για τον Ολυμπιακό και ειδικά εφόσον αποφασιζόταν να πάνε σε νεαρό, με προοπτική εξέλιξης, που θα αποτελούσε το μπακ απ του Ρέαμπτσουκ. Μέχρι εκεί όμως… Και όταν έπεσε στο “ερυθρόλευκο” τραπέζι η υποψηφιότητα Ζαγαρίτη, για το αν θα γινόταν κίνηση αποκτησής του, “κόπηκε!!

Ποιός ήταν ο βασικός υπεύθυνος για αυτό; Ο Πέδρο Μαρτίνς! Με το σκεπτικό πως αν ήταν να αγοράσουν μεσούσης της σεζόν έναν 20χρονο αριστερό μπακ, χωρίς ρυθμό αγώνων αφού δεν παίζει στην Πάρμα, ο οποίος δεν είναι έτοιμος ακόμη (κατά τον Πορτογάλο προπονητή) να μπει στα …παπούτσια του Ρέαμπτσουκ όταν θα έπρεπε να τον αντικαθιστα, καλύτερα τότε να δουλέψουν με έναν δικό τους παιδί απο την Ακαδημία του Ολυμπιακού. Με τα οφέλη να είναι πολλαπλά αν τους βγεί. Κάπως έτσι ο Βασίλης Ζαγαρίτης έγινε… Φώτης Κίτσος!

Πέδρο Μαρτίνς: Θα παίξουμε για τη νίκη

Η “εκπαίδευση”/”μεταμόρφωση του Κίτσου σε αριστερό μπακ και οι ομοιότητες της περίπτωσής του με του “Ζαγάρ”

Ο Κίτσος, γεννημένος τον Μάρτιο του 2003, διεθνής με όλες τις μικρες εθνικές ομάδες (Κ19,Κ17,Κ16), είναι προϊόν των “ερυθρόλευκων” Ακαδημιών.

Αριστερός εξτρεμ, στον οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δει τον επόμενο… Τσιμίκα! Θεωρεί πως μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο ως αριστερός μπακ, για αυτό και τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα και δουλεύει μαζί του.

Σημειολογικά να αναφέρω τα εξης δύο:

1ον) ο Ολυμπιακός στην ομάδα Β αλλά και στην Κ19 είχε βασικό αριστερό μπακ τον Αποστολόπουλο (“ομόσταυλος” του Τσιμίκα και μεταγραφή πριν 2 χρόνια από τον Πανσερραϊκό). Ο Μαρτίνς που τον ξέρει προτιμάει – σε αυτή την φάση τουλάχιστον – να προωθήσει/”φτιάξει” αριστερό μπακ τον εξτρεμ Κίτσο!

2ον) κάπως έτσι άλλωστε, κάτι αντίστοιχο δηλαδή, είχε κάνει και ο κόουτς Γιώργος Δώνης στον Παναθηναϊκό με τον Ζαγαρίτη και στην ίδια ηλικία (τότε) με την τωρινή του Κίτσου. Στα 18 του χρόνια, μέλος της φουρνιάς των Αλεξανδρόπουλου/Σερπέζη/Βαγιαννίδη/Αθανασακόπουλου/Τζαβίδα, τον πήρε αριστερό εξτρεμ και τον “μεταμόρφωσε” αριστερό μπακ. Μέχρι που ήρθε ο Μπόλονι και τον καθιέρωσε στην ενδεκάδα και μέσα σε 6 μήνες πήρε και την μεταγραφή στην Ιταλία!

Να κλείσω με τον νεαρό Κίτσου αναφέροντας πως έχει υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο ως το 2024 με τον Ολυμπιακό, ανήκει σε ξένο μανατζερικο Γραφείο με το οποίο συνεργάζεται ο Έλληνας agent Θεόφιλος Καρασαββίδης ενώ έχει και… χρηματιστηριακή αξία (100.000 ευρώ)!