Η εθνική εγκληματολογική υπηρεσία (NCA) της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι διεξάγει έρευνα για ενδεχόμενα εγκλήματα που φέρεται να διέπραξε ο Κένεθ Λο, ένας Καναδός σεφ, αφού τον συνέδεσε με τον θάνατο 88 ανθρώπων που αγόρασαν μέσω καναδικών ιστότοπων ουσίες προκειμένου να αυτοκτονήσουν.

Ο Κένεθ Λο φέρεται να έστειλε περισσότερα από 1.200 πακέτα με δηλητηριώδη ουσία σε ανθρώπους που ήθελαν να αυτοκτονήσουν, σε περισσότερες από 40 χώρες, ανάμεσά τους το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία.

Η έρευνα σε βάρος του ξεκίνησε μετά την αυτοκτονία 88 ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι είχαν προμηθευτεί την εν λόγω ουσία από καναδικά sites.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά τη σύλληψη του Λο τον Μάιο, για παροχή συμβουλών και βοηθείας σε δύο ανθρώπους στο Οντάριο.

Οι αξιωματικοί πιστεύον ότι ο Καναδός υπήκοος «διέθετε μια ουσία στο διαδίκτυο, στοχεύοντας σε άτομα που ήθελαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους».

Έκτοτε, η έρευνα επεκτάθηκε και τώρα η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου (NCA) αποκάλυψε ότι εντόπισε 232 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο που αγόρασαν το δηλητήριο από τους καναδικούς ιστότοπους έως τον Απρίλιο του 2023.

Η περιφερειακή αστυνομία Peel στο Οντάριο είπε ότι η χημική ουσία που πωλείται στο διαδίκτυο ήταν μια λευκή, κρυσταλλική ουσία που χρησιμοποιείται συχνά στην επεξεργασία τροφίμων, η οποία μπορεί να μειώσει τα επίπεδα οξυγόνου, να επηρεάσει την αναπνοή και μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο εάν καταναλωθεί σε επαρκείς ποσότητες.

Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται.

Διαβάστε ακόμη: