Ο Καναδάς είναι επιβεβαιωμένα η χώρα με την πιο μεγάλη ασφάλεια αν θέλει κανείς να ταξιδέψει μέσα στο 2024, με βάση την έκθεση της Berkshire Hathaway Travel Protection.

Η εν λόγω εταιρία που ασφαλίζει ταξιδιώτες δημοσίευσε την λίστα της για την φετινή χρονιά κατατάσσοντας τον Καναδά στην κορυφή της. Ο λόγος; Οι κυμαινόμενα χαμηλά θερμοκρασίες και ο σχετικά μικρός του πληθυσμός είναι η αιτία της ασφάλειας που προσφέρει σε κάθε ταξιδιώτη.

Επίσης στα θετικά του Καναδά η έκθεση αναφέρει την περιορισμένη εγκληματικότητα της χώρας και των ένοπλων επιθέσεων.

Παρόλα αυτά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις πυρκαγιές στην περιοχή, για τις οποίες πρέπει ο καθένας που επισκέπτεται την χώρα να έχει τα μάτια του ανοιχτά. Χαρακτηριστικά η έκθεση αναφέρει:

«Στο μεγαλύτερο μέρος του Καναδά τα δάση της έχουν καεί, αυτό έχεις αποτέλεσμα να μειωθεί η ποιότητα του αέρα στις περισσότερες μεγάλες καναδικές πόλεις». «Όλο αυτό το γεγονός έκανε το ταξίδι στον Καναδά περισσότερο δύσκολο για άτομα που πάσχουν από αναπνευστικές παθήσεις».

Η λίστα αυτή σύμφωνε με την εταιρία καταρτίστηκε με βάση την έλλειψη τρομοκρατίας σε κάθε μέρος και τις μολυσματικές ασθένειες που ευδοκιμούν ανά περιοχή.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Ελβετία στην τρίτη η Νορβηγία, τέταρτη η Ιρλανδία ενώ την πεντάδα για φέτος κλείνει με την παρουσία της η Ολλανδία.

Διαβάστε ακόμη: