Σκηνές που δεν χωρά ο ανθρώπινος νους εκτυλίχθηκαν στην παλιά λεωφόρο Ποσειδώνος, όταν, εξαιτίας της κακοκαιρίας, λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Βούλα εγκλωβίστηκε κάτω από γέφυρα, με τους επιβάτες να σχηματίζουν ανθρώπινη «αλυσίδα», προκειμένου να απομακρυνθούν από το σημείο με ασφάλεια.

bus11

Το νερό κάλυψε σχεδόν ολόκληρο το λεωφορείο, με αποτέλεσμα να φαίνεται μόνο η οροφή του, καθώς η στάθμη των υδάτων ανέβαινε.

Κακοκαιρια: Βυθίστηκε λεωφορείο στην παλιά Ποσειδώνος

Στο συγκεκριμένο σημείο υπήρξαν πολλά προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας, με τα νερά να φτάνουν σε αρκετά μεγάλο ύψος, ενώ έκλεισε για κάποιες ώρες και η κυκλοφορία.

Τα νερά που συγκεντρώθηκαν ήταν αρκετά, «βυθίζοντας» μέχρι τη μέση το λεωφορείο, ωστόσο οι επιβάτες πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν.

«Φούσκωσε» ο Κηφισός – Συναγερμός στο Νέο Φάληρο

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» συνεχίζει να σφυροκοπά την Αθήνα. Εκτός από τον Ιλισό που έχει μετατραπεί σε χείμαρρο, φουσκωμένος είναι και ο Κηφισός ποταμός, στα σύνορα του Μοσχάτου με το Νέο Φάληρο, με τις αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι έχει ξεχειλίσει στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας ενώ ο δρόμος στο ύψος της Γέφυρας της Αύρας, στην έξοδο της Εθνικής, έχει κλείσει.

Σακιά με άμμο έχουν τοποθετηθεί πλησίον του ποταμού, προκειμένου να τα προμηθευτούν οι πολίτες που ζουν παραπλήσια.

Τα νερά είναι ορμητικά και κατεβάζουν λάσπη στη θάλασσα.

Οι ειδικοί συνιστούν στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή σε ηλικιωμένους και μικρά παιδιά.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται τις επόμενες ώρες καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο «Μπάλλος» θα χτυπήσει με μεγαλύτερη ένταση από το βράδυ μέχρι το πρωί της Παρασκευής.